Барабанистът на Crowded House е намерен мъртъв

Pinterest LinkedIn +

Екс-барабанистът на групите Crowded House и Split Enz Пол Хестър (Paul Hester), е намерен мъртъв в парк близо до дома си в Мелбърн, съобщава bbc.com. 46-годишният Хестър е видян жив последно докато се е връщал от разходка с двете си кучета в петък вечер.Ден по-късно полицията е открила тялото му в парка. Той е направил опит за самоубийство и е починал от задушаване, са заключенията на медицинските служители. Няма заподозрени за смъртта му.

Семейството му и колегите от Crowded House Нийл Фин (Neil Finn) и Ник Сиймур (Nick Seymour), са в шок от трагедията. Никой не е подозирал за неговата депресията.

"Съкрушен съм," - са думите на Фин. "Загубих един от най-добрите си приятели."

Хестър, роден и израснал в Мелбърн, е живеел с приятелката си и двете им дъщери. Той се присъединява към новозеландската група Split Enz през 1983, две годино по-късно напуска, за да създадат заедно с Нийл Фин Crowded House. След успешния си сингъл "Don't Dream It's Over" (1987), Crowded House стават една от най-продаваните австралийски групи.

Уморен от напрежението около безкрайните турнета и липсата на мотивация Хестър напуска групата през 1994 г.

След напускането, той отваря чайна в Мелбърн и работи като студиен барабанист и телевизионен водещ. Миналата година създава групата Tarmac Adam.

Сподели.