Banksy удари отново

Pinterest LinkedIn +

Така нареченият “guerrilla artist” Banksy, който миналата седмица си направи брутална шега с Парис Хилтън, удари отново.

Този път той е успял да вкара в парка Дисниленд в Калифорния статуя в естествен ръст на затворник в скандалната американска база Guantanamo Bay, където са задържани хора от цял свят по подозрение в тероризъм.

Фигурата на коленичил човек с качулка на главата, облечен в оранжев гащеризон, била хитро сложена на видно място на едно от увеселителните влакчета и престояла там около час и половина, преди управителят на парка да се усети и да затвори влакчето, информира ВВС.

Според говорителка на Banksy, целта била да се привлече вниманието към съдбата на затворниците в  Guantanamo Bay, много от които са там от години, без да са осъдени за нищо.

Banksy е известен с щуравите си арт инсталации, които често предизвикват скандал или масово одобрение. Миналата година той направи за смях British Museum като успя да вкара и закачи фалшива пещерна рисунка на праисторически човек с пазарска количка, която престоя в музея три дни, преди някой да забележи измамата.

Сподели.