Глобалният фестивал за мир Earthdance отново в България

Pinterest LinkedIn +

На 15, 16 и 17 септември 2006 на Стамболова поляна пред хижа Момина скала в Природен парк Витоша ще се проведе ежегодния международен фестивал за музика и аудио-визуални изкуства Earthdance. Събитието, което тази година чества 10 години, се провежда едновременно в над 50 държави - в България за трети път.

Средствата, които Earthdance набира, се използват за благотворителна кауза - за решаване на екологични проблеми, за деца лишени от родителски грижи, за бедни, за бедстващи райони, вследствие на природни катаклизми и всякакъв род благотворителни изяви.

Организаторите от Неправителствена организация Yartz, Magrathea и 10x.cc си поставят задачата, навръх юбилейния рожден ден на глобалния Earthdance, да съберат средства за спасяването на гората на Витоша от бръмбъра типограф, който само за четири години повали повече от 600 хектара гора в сърцето на планината, в самия биосферен резерват Бистришко бранище и местността Офелиите.

Стамболова поляна пред хижа Момина скала ще се превърне в тридневна арена на музика, светлини, визуални ефекти, декори и множество беседи на екологична тематика, ръководени от водещи специалисти в областта.

За доброто настроение ще се грижат над 20 български диджеи и групи, сред които Булгаро, Ватаф Проджект, организаторите от Magrathea и специалните гости на фестивала DJ Tarkan (Турция) - носител на наградата Най-добър диджей на Турция за 2003, 2004, 2005, V-Sag (Гърция), DJane Sirikit (Германия)  и изгряващата звезда на западната ни съседка - Kikola (Македония).

Подробна информация за събитието може да бъде намерена в официалния сайт на българския Earthdance - http://earthdance.10x.cc/.

Сподели.