24 Март 2018, 17:58

Bang & Olufsen Beolit 15 – наслада за всички сетива

Google+ Pinterest LinkedIn +

Някои хора просто слушат музика, други държат и на качеството, а трети са аудио перфекционисти. Тази уникална джаджа е точно за тях.

Всеки любител на музиката знае, че за да изпитате истинска наслада от нея, ви е необходимо нещо повече от обикновен чифт слушалки или двойка колонки от двете страни на монитора. Докато всичко това може да е достатъчно за обикновения потребител, сериозните меломани не биха се примирили с подобен компромиси и затова те винаги търсят нещо, което пленява еднакво всички сетива.

Ако напоследък сте оглеждали пазара на аудио техника, и по-специално на преносими Bluetooth колонки, неминуемо ви е направило впечатление разнообразието от модели. С други думи – има достъпни колонки, а има и луксозни колонки.

Безжичната аудио система за мобилни устройства Bang & Olufsen Beolit 15 (цена 999 лв.) категорично попада във втората категория и ако цената не е проблем (или поне не е единственият фактор при избора ви), този бутиков модел наистина няма да ви разочарова.От дизайнерска гледна точка тя е практически идеална – приятна на външен вид, лесна за експлоатация и с полезни ергономични елементи (като отделение, в което да приберете кабела, например). А, и още нещо: звукът е фантастичен! Колонката, която може да звучи изненадващо силно, възпроизвежда богати ниски и изчистени високи тонове, които ще се понравят на всеки, който обича плътния звук и ясното усещане за басов ритъм.

На външен вид Bang & Olufsen Beolit 15 наподобява доста стилна интерпретация на кошница за пикник – с размери 18,7x23x13,4 сантиметра и тегло само 2,2 килограма системата наистина може да се пренася лесно. В допълнение кожената каишка е поставена така, че успешно балансира колонката и тя не се клати излишно при движение.

Горният панел има приятно на пипане гумено покритие, на което спокойно може да оставите един смартфон или таблет. Освен това благодарение на гумата устройството няма да подскача прекалено при силен бас. Пак там се намират бутоните за управление на звука, за включване и за активиране на Bluetooth връзката. Навигацията в албумите и плейбека става директно от вашето мобилно устройство.

Свързването на Bang & Olufsen Beolit 15 с Bluetooth е лесно и джаджата може да съхранява информация за цели осем мобилни устройства, така че да се свърже автоматично, щом открие някое от тях. Още по-интересното е, че едновременно може да свържете два смартфона, така че да редувате музикалната селекция с тази на някой приятел, без да се налага всеки път да установявате отново връзката.

Освен страхотния бутиков дизайн има и друга причина за цената на системата и тя е качеството на звука. За портативен модел колонката произвежда страхотен и плътен звук, който гали ухото и превъзхожда значително по качество други подобни модели.

Наистина е трудно да се устои на чара на това произведение на дизайнерското и музикалното изкуство, особено след като веднъж чуете фантастичния звук. Bang & Olufsen Beolit 15 е една солидна инвестиция и предлага отлично аудио и красив дизайн без еквивалент.

Купи Bang & Olufsen Beolit 15 ТУК

Сподели.