Бандите от Max Payne 3 ще са банди и в GTA V

Pinterest LinkedIn +

Бандите (crews), които играчите сформират в Max Payne 3, ще бъдат валидни и активни в деня на появата на Grant Theft Auto V, обявиха Rockstar, разкривайки детайли от концепцията, по която работят (но не и премиерната дата на новата GTA).

Тя почива на амбициите на нюйоркската компания да издигне "мултиплеър играта на ново ниво, да й придаде по-дълбок смисъл и да я обогати по начин, отличаващ се от онова, което представлява в момента".

Бандите в Max Payne 3 ще представляват мини кланове, като всеки играч ще може да се присъедини в до пет банди, а освен с удоволствието от това да играят в един отбор с едни и същи, подбрани по собствено усмотрение хора, членуващите в банди ще бъдат възнаградени със специални бонуси и привилегии.

Бандите ще бъдат поощрявани да влизат във вражда помежду си чрез воденето на статистика за убийствата в изиграните от тях игри и при конфронтация между банди, които са враждуващи, автоматично ще се стартират специални надпревари, които ще бъдат печелени от бандата, която първа реализира десет убийства, и възнаграждавани чрез допълнителен XP.

Веднъж създадена, бандата от Max Payne 3 играчи ще е банда и в Grand Theft Auto V, както и в следващите игри на Rockstar.

"Мутлиплеър геймплеят заема все по-важно място във всички наши игри, по които работим", коментира нововъведението Дан Хаузър – вицепрезидент на компанията, сред чиито най-известни заглавия и поредици, освен споменатите две, са L.A. Noire, The Warriors, Bully, Manhunt, Midnight Club, State of Emergency и Red Dead.

Max Payne 3 ще излезе за PS3 и Xbox 360 на 18 май, а няколко седмици по-късно – и за PC.

Сподели.