22 Март 2019, 23:04

Ball-Zee: Бийтбокс шампионът трябва да има силно присъствие и да взима бързи решения

Pinterest LinkedIn +

Ball-Zee, или Патрик Хърст, както е рожденото му име, е един от значимите артисти на световната бийтбокс сцена благодарение на своя уникален стил и на изумително реалистичните звукови имитации, които прави. На 24-годишна възраст той вече е трикратен шампион на Великобритания и е първият музикант, печелил титлата три пъти.

Ball-Zee е гост-звездата на големия финал на деветия национален бийтбокс турнир на България The Official Bulgarian Beatbox Battle 2015. Той ще бъде част от журито, което ще определи новия бийтбокс шампион на страната ни.

Ball-Zee ще представи половинчасова програма от сет имитации, вариращи от дълбоки бас линии до тежки барабанни бийтове и луди звукови ефекти, като използва само силата на гласните си струни и устна техника.

Avtora.com: Откога правиш бийтбокс?

Ball-Zee: От 11 години.

.: Кой или какво те накара да започнеш да се занимаваш с бийтбокс?

Ball-Zee: Това, че бях хиперактивно и любопитно дете, предполагам. Брат ми е голям рапър и поет, когото винаги съм уважавал. Започнах да правя бийт за неговия рап. Оттам се захванах с бийтбокса.

В първите 6 или 7 месеца дори не знаех, че правя бийтбокс. След това открих Killa Kela. Той беше първият бийтбоксър, когото чух, и беше голямо вдъхновение за мен.

.: Какво е да станеш шампион на Великобритания? Какво ти помага най-много?

Ball-Zee: Всичко и нищо. Състезанието с някои от най-добрите бийтбоксъри в света е много трудно и затова имаш нужда от повече сила и техника, за да спечелиш.

Според мен на първо място, може би най-важно от всичко, e да бъдеш оригинален. Трябва ти още сериозно сценично присъствие и способност да взимаш бързи решения.

.: Разкажи ни впечатленията си от Световното първенство по бийтбокс в Берлин тази година.

Ball-Zee: Толкова прекрасно събитие! Удивително положителни вибрации през цялото време и невероятно ниво на талант. Някои битки бяха луди, публиката също беше невероятна.

.: Чувал ли си за българския бийтбокс шампионат?

Ball-Zee: Да! България има някои удивителни бийтбоксъри (като двама световни шампиони, например;) и аз винаги се опитвам да съм в крак с всичко, което се случва.

.: Какви са очакванията ти като жури на The Official Bulgarian Beatbox Battle 2015?

Ball-Zee: Очаквам страхотно ниво на битките и много трудни решения. Някои от нещата, които ще оценявам високо, са оригиналност, стил и музикалност, сценично присъствие и преди всичко представление.

.: И накрая - какво да очакваме лично от теб на 9 октомври?

Ball-Zee: Високоенергийни чисти бийтове, басове и малко английски стил.


Сподели.