Българското студио Haemimont Games (Tropico, Tzar) обяви следващия си проект (Тийзър трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Българското студио Haemimont Games, производител на стратегическата поредица Цар, хитовата симулация Tropico 4 и нейния предшественик, Tropico 3, както и на издадения миналата година ролеви екшън The First Templar, работи по нова игра, която трябва да се появи за PC в последното тримесечие на 2012 г.

Omerta - City of Gangsters съчетава елементи на мениджмънт симулация с походова тактическа бойна механика и е ситуирана в Ню Джърси през 20-те години на 20-ти век.

В прессъобщението на издателя на играта - немската компания Kalypso Media, която издава и Tropico, Omerta e определена като "исторически акуратна възстановка" на бляскавия Атлантик Сити от началото на миналия век, а заглавието й е красноречиво за естеството на геймплея й (думата omertà се превежда буквално като мъжественост, чест и в по-широк смисъл като кодекс на честта на мафията).

Целта на играчите ще бъде да изградят собствена престъпна империя, елиминирайки конкуренцията. Изпълнението й ще преминава през две направления – издаване на заповеди на подчинените на главния герой ганстери, включващи извършването на обири, рекети и убийства, и прякото участие в сблъсъците с бандите на останалите криминални босове в града.

Тъкмо тук геймплеят ще преминава в походов боен режим, като играчите ще могат да нападат враговете си в засада или да намерят най-доброто укритие, от което да отговорят на насрещния огън.

City of Gangsters ще има както сингълплеър кампания с времетраене около 15 часа, така и два типа мултиплеър – кооперативен и конкурентен.


Сподели.