Български илюзионист се качи на една сцена с най-добрите в света

Pinterest LinkedIn +

Илюзионистът Веселин Долмов-Арсен, познат от телевизионните предавания "България търси талант" и "Разсмей Слави", успя да впечатли хора от различни точки на земното кълбо по време на шестмесечния си престой в азиатския Лас Вегас – Макао.

Там българинът имаше честта да споделя сцена с едни от най-добрите магове в света, както и да се запознае лично с една от най-популярните певици в Китай – Чен Сиси.

"Запознах се на живо с най-добрите магьосници в света. Лично те ме научиха на много неща. Аз също успях да ги впечатля с мой фокус, успяхме да обменим опит. По време на престоя си там заснех реклама с певицата Чен Сиси, която се появяваше по големи електронни билбордове, по телевизиите и във фериботите в Хонг Конг и Макао. Когато се разхождах, хората ме разпознаваха и искаха да се снимат с мен, емоцията беше наистина голяма", споделя Арсен.

По време на престоя си Арсен посещава много забележителности, научава малко от езика и успява да опознае културата и начина на живот в Китай. Оказва се, че много от хората там са запознати с България, като я свързват главно с киселото мляко, розите, Христо Стоичков и Димитър Бербатов. 

Веселин Долмов, познат с артистичния псевдоним Арсен, е роден на 9 февруари 1988 г. в град Варна. Първите му срещи с магичното изкуство са, когато е едва на 5-6 години, а причината е, че вижда по телевизията спектакъл на Астор, Ирко и Орфи. 

По-късно Арсен впечатлява с многото призове в сферата на магичните изкуства. През 2010 година участва в 7-ми Балкански магически фестивал, като печели 2-ро място в категория "General magic" (обща магия). 

През 2011 година получава "Специална награда" от Националния преглед на българската магия и Съюза на българските илюзионисти, както и 2-ро място на 8-ми Балкански фестивал в Белград. През 2012 година получава специална награда в най-престижната категория "Манипулации" от Съюза на илюзионистите в България, през същата година участва във фестивал в град Скопие, организиран от NMAM, и печели първото място. През 2013 година в Габрово печели втората награда за манипулации на "Златна котка", както и специалната награда на журито. 

Отново през 2013 година на 1 април печели за трети пореден път специална награда от Съюза на илюзионистите в България. През 2014 година печели и награда за Best close up act на magic cathering на GOLDEN CAT GABROVO, а през 2016 година получава специална награда от IBM (international brotherhood of magicians), което е най-голямото братство на магове в света.


Сподели.