Български и чужди музиканти се обединяват за Earthdance

Pinterest LinkedIn +

Българското издание на екологичния международен фестивал Earthdance, който се провежда едновременно в 57 страни, стартира на 14 септември на открито в местност над софийското село Кокаляне.

Фестивалът, организиран от промоутора на електронна музика Магратеа и 10Х Медия, се провежда за четвърта година в България и ще събере седем чуждестранни музикати с голям брой родни изпълнители.


Организаторите на Earthdance разкриват подробности около екологичната насоченост на фестивала. Снимка: Avtora.com

На пресконференция, дадена днес по повод предстоящото събитие, Стоян Стоянов от Магратеа описа целите на събитието с думите: "Винаги забравям да говоря за пари, но една от основните ни цели е да съберем достатъчно приходи, които да вложим в екологични цели. Надяваме се с приходите тази година да успеем да обновим маркировката на целият парк Витоша".

Специални гости на фестивала ще са английският етно-ембиънт гуру Banco De Gaia и датският продуцент и диджей Ian Ion (част от легендарните Кох Вох и Saiko Pod). Прогресив хаус диджеите Snake Sedrick (Унгария), V-Sag и El Nino от Гърция също са сред потвърдилите участието си на тазгодишното издание на фестивала.

От българска страна ще се изявят над 30 изпълнители в стилове като хип-хоп, брейк бийт, дръмендбейс, хаус, транс и чилаут.

В рамките на Earthdance от 11 септември българската творческа организация Yartz и Британският съвет отвориха и работилница за екологично изкуство, където ще бъде изработена украсата за фестивала.

С приходите от миналогодишното издание на Earthdance са залесени 4 дка от националния парк "Витоша".

Сподели.