Българин спечели световен уиски конкурс

Pinterest LinkedIn +

28-годишният Иван Иванов спечели първия в света уиски конкурс Make it at Bushmills.

Нашето момче надделя над другите 8 претендента и ще бъде записан в световната уиски история като първия външен за дестилерията човек, който ще създаде свой собствен бленд Bushmills уиски.

Неговата награда включва още 30-дневен престой в Ирландия, 5,000 паунда джобни и възможността да сподели преживяването със свой приятел.

Иван Иванов е от Свищов, завършил е магистратура по маркетинг, но в момента работи като спасител. Той бе избран от тричленно жури, оглавявано от мастър дестилера Колъм Игън, след поредица от тестове за интелигентност, физическа издръжливост и проверка на познания за уискито.

"За мен беше чест да представя България във финалната фаза. Но да спечеля глобалната награда е направо невероятно!", сподели Иван Иванов, веднага след като бе обявен за победител на специална гала-вечеря на 26 август.

Конкурсът предизвика огромен международен интерес и в него взеха участие десетки хиляди уиски почитатели от Европа, Северна Америка и Африка. 9-мата финалисти от България, Великобритания, Белгия, Франция, Република Ирландия, Северна Ирландия, Холандия, Южна Африка и САЩ бяха избрани след гласуване във Facebook.

Сред конкурентите на българския участник за титлата бяха сомелиер, бивш брокер от Wall Street, производител на китари, инженер, записан в книгата за Гинес с рекорд за 100 часа непрекъснато свирене на барабани.
 

Сподели.