Ясни са полуфиналистите в конкурса DJ Fusion Rally

Pinterest LinkedIn +

DJ Fusion Rally е състезание, което предизвиква родни диджеи да смесват традиционна българска музика с модерен звук.

След като в продължение на месец бяха подадени десетки сетове във всички стилове - от дръм енд бейс, през хаус, техно, брейкбийт, хип-хоп, дъбстеп, диско и др., вече са ясни и десетте полуфиналисти, които ще се състезават на двата полуфинала.

Те ще покажат уменията си с ремикси на автентичен и обработен български фолклор, като ще им бъдат предоставени акапелни песни, записани специално за Fusion DJ Rally от формация "Кипри".

Всички селектирани участници ще бъдат разпределени между двата полуфинала, а журито ще избере по двама от всяко парти, които се класират за големия финал на Fusion DJ Rally на 7 октомври в Sofia Live Club.

Първият полуфинал е на 25 септември в Пловдив, по време на Нощта на музеите и галериите, на сцената на Living Museum в Тютюневия склад от 16:30 часа, като целият екип на Fusion Embassy, диджеите, журито и представителите на медиите ще отидат до там с първия по рода си Парти бус, снабден с 20 луксозни места, диджей пулт, дансинг и плазмен екран. 

Вторият полуфинал е на 26 септември в София в Лятното кино пред НДК от 16:30 часа. И двете събития ще са със свободен вход, а за настроението, освен музиката, ще се грижи специалният Fusion Bar.   

Веднага след приключването на този етап от състезанието, ще се състои и афтър партито на полуфиналите на Fusion DJ Rally със заглавие Ethnodubs в клуб Pork Pie (Борисова градина), със специалното участие на група Оратница, дъбстеп проекта на DJ COOH - Balkansky и EXo. 

Полуфиналистите в DJ Fusion Rally са Brokerz, Gosh, Christian Craken, RooSee a.k.a Balkaniac,  Groover, krivak, Vector и Charoday. Автоматично класирани финалисти, събрали най-много гласове на страницата на Fusion Embassy във Facebook, са SoundForia (145 гласа), Masm aka BrutalDubber (87 гласа) и Brokoli (76 гласа).

Журито на Fusion DJ Rally включва DJ/ продуцент, етномузиколог, музикант, журналист, Fusion Embassy (1 глас) и вот на публиката. Членовете са: Иван Шопов, познат още като Balkansky, Веселка Тончева - старши научен сътрудник доктор етномузиколог в БАН, Симеон  Василев - музикален журналист и Илияна Найденова - вокален педагог и диригент на формация "Кипри".

Сподели.