Бъг във FaceTime позволява да се слуша аудио преди потребителят да "вдигне"

Pinterest LinkedIn +

Сериозен бъг в приложението FaceTime позволява на автора на дадено обаждане да чува говор и дори да вижда видео от телефона на човека, към когото звъни, преди той да е "вдигнал", съобщава Pixelmedia.bg.

Apple също потвърждава проблема и казва, че ще бъде решен със софтуерен ъпдейт в рамките на тази седмица. За момента няма как проблемът да бъде предотвратен. Единствената "утеха" е, че телефонът трябва да звъни, за да може бъгът да се използва, така че няма как да се подслушва съвсем скришно. Алтернативно решение е FaceTime да бъде изключен от настройките на iOS, докато не бъде решен проблемът.

Въпреки това самият факт, че отсрещната страна може не само да чува, но и да вижда видео, преди обаждането да бъде прието, е притеснителен. За потребителя няма никаква индикация, че може да е подслушван, докато телефонът звъни с FaceTime заявка.

Бъгът може да се използва не само между iPhone устройства, но и при обаждане от iPhone към Mac компютър.

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.