Новият часовник на "Apple" може да ви направи електрокардиограма

Pinterest LinkedIn +

"Apple" представи най-новия си умен часовник на специално събитие в "Apple Park", информира технологичният сайт Pixelmedia.bgApple Watch Series 4, който е претърпял генерални промени в сравнение с предходните поколения, вече има нови размери – 40 и 42 мм. Но това незначително увеличение в габаритите ни носи съответно 35 и 32% увеличение на екрана, на който вече се извежда много повече полезна информация.

Акцентът при
Apple Watch Series 4 е върху здравето, а ексклузивната му функция е възможността да си направим сами електрокардиограма, само докосвайки дигиталната коронка, в която има скрит електрод. Тази функция е ценна възможност за лекарите, които ще разполагат с повече данни при диагностика на различни заболявания.

Освен това новият часовник на Apple може да бъде още по-полезен във всекидневието ни, където често се случват битови инциденти. Благодарение на новите си сензори той може да различи три вида падания и да се обади за помощ на спешния номер, ако се налага.

Наред с това Apple Watch Series 4 идва с още три нови и завладяващи лица, а каишките от предходните модели ще бъдат съвместими и с новите, в случай че вече имате колекция от тях. Часовникът има по-тесни рамки около дисплея и черен керамичен гръб, а цената му започва от 399 долара, като предварителните поръчки стартират на 14 септември, а на пазара ще се появи на 21 същия месец.

Сподели.