B-Boy Menno отнесе шампионската титла на Red Bull BC One 2014 в Холандия

Pinterest LinkedIn +

Мено ван Горп, по-известен като B-Boy Menno, е новият световен шампион по брейкденс! Холандският танцьор, член на колектива Hustle Kidz & Def Dogz, детронира миналогодишния световен шампион Hong 10. Menno, който е от Ротердам, надви на финала японския си съперник Taisuke и осъществи най-високата възможна цел на всеки професионален брейкденсър при четвъртото си явяване на финал на Red Bull BC One.

"Чувствам се толкова добре! Щастлив съм, че съдиите разбират моя стил и онова, което се опитвам да правя. Знам, че уважават стила ми и вникват в същността му", заяви новият шампион на Red Bull BC One, който изповядва житейската философия, че ако искаш да живееш живота, който обичаш, трябва да обичаш живота, който живееш. Той надви над Taisuke с 3-0 на финала в Париж, спечелвайки титлата по възможно най-безапелационния начин. Преди този решителен батъл Menno се справи с лекота с Alkolil, докато Taisuke елиминира руската звезда Cheerito.

Гледайте видео запис на Red Bull BC One 2014 Final и научете всички най-важни подробности за събитието тук!

"Ако искате да спечелите битка, трябва да дадете всичко от себе си. Трябва да танцувате в ритъма на музиката, да бъдете оригинални, да умеете да импровизирате (фристайл) и да имате правилното мислене. В момента, в който се озова на сцената, чувствам, че тя е моя. Аз съм много сдържан човек в ежедневието, но когато танцувам, звярът в мен излиза наяве. Изпитвам дълбоко уважение към моите опоненти. Когато сме в батъл, обаче, сме във война!", коментира Menno, който се занимава с брейкденс от 2001 година, влюбвайки се в този стрийт арт спорт, след като гледа видеото към It’s Like That на Run DMC.


Той бе един от 16-тимата преки претенденти за титлата, сред които бяха още световният шампион за 2008 година Wing и двукратните носители Lilou, Hong 10 и Mounir, които, изненадващо, отпаднаха още в първия кръг.
Taisuke

Оценяването във всеки отделен кръг бе извършено по новата, пределно прозрачна система Kozen, възприета като стандарт от глобалната b-boy общност по-рано тази година. Така публиката получи възможността да научава кои са победителите във всеки кръг веднага след приключването му.

Wing

"Ако съумеете да усъвършенствате стила си, можете да спечелите. Не става дума за стари и нови стилове, а за степента на майсторство във вашите движения, което именно донесе титлата на Menno. Той е много напред в това отношение. Вижда се, че си е написал домашното и че е направил всичко необходимо. Той знае, че това е форма на изкуство. Освен това той от доста време си върши работата и смятам, че заслужава тази
победа", категоричен е Ken Swift - един от съдиите на събитието, което можете да гледате отново на запис ТУК.
Cheerito

Повече от 1500 брейкденсъри от цял свят изпитаха силите и амбициите си, като атакуваха световния финал на Red Bull BC One в Париж, явявайки се на повече от 90 Cypher квалификации и шест регионални финала по-рано тази година. Домакинството на събитието от френска страна маркира втория случай от първото провеждане на Red Bull BC One преди 11 години, когато големият финал се състои в Париж. Догодина щафетата ще бъде поета от Италия.

Ето и титлите, завоювани от Menno:

- 2005 година; първо място; IBE’s Ultimate 1on1 Battle, Rotterdam, Holland
- 2005 година; първо място; Temple Of Style, Paris, France
- 2006 година; първо място; Hipnotik Solo, Barcelona, Spain
- 2007 година; първо място; Outlaws International Solo, Roma, Italy
- 2007 година; първо място; Outbreak Europe Solo, Rotterdam, Holland
- 2007 година; първо място; UK World Champs Solo, London, UK
- 2007 година; първо място; Circle Kingz 2on2, Lausanne, Switzerland
- 2013 година; първо място; HIP Opsession, 1on1
- 2013 година; първо място; UK BBoy Championships 2013, 1on1
- 2013 година; първо място; Battle Of The Year 2013, 1on1

Снимки: Red Bull


Сподели.