Axl Rose уволни мениджъра си, прекрати турнето и даде нова дата за излизане на “Chinese Democracy”

Pinterest LinkedIn +

Вокалистът на Guns N’ Roses Аксел Роуз (Axl Rose) уволни дългогодишния си мениджър Мерк Меркуриадис (Merck Mercuriadis). Фронтменът на легендарната група обяви още, че отменя датите на 4 концерта, както и че дългоочакваният албум “Chinese Democracy” ще излезе най-вероятно на 6 март 2007 г.

Бандата се разделя с мениджъра си, с който работи от дълги години, поради  непреодолими разногласия около новия албум и турнето в Северна Америка.

“Вярвах, че групата и Мерк сме абсолютно в синхрон и единодушни относно стратегията на турнето. Като приоритет за всички обаче трябваше да бъде излизането на албума до края на годината, най-късно до 26 декември”, обосновава решението си да уволни Мерк самият Аксел Роуз в отворено писмо до феновете на групата.

В писмото легендарният вокалист допълва: “Провала на турнето, отменените дати, постоянно отлаганият албум и липсата на ново видео са резултат от липсата на каквото и да било уважение от страна на мениджмънта към бандата и целия екип.”

Роуз обещава съобщения от рода на “Албумът ще е в магазините до четвъртък”, които бяха обявявани постоянно от мениджъра му, да спрат и повече да не се обещават невъзможни неща. Скандалният певец обяснява, че е отменил концертите си през януари, за да работи върху излизането на CD-то.

В края на писмото вокалистът на бандата поднася на феновете си "искрени извинения и дълбоки благодарности". Обръщението завършва с думите: "Бог да ви благослови! Искрено ваш, Аксел Роуз".

“Chinese Democracy” е първият албум на Guns N’ Roses, който групата ще издаде след далечната 1993 г., когато излезе колекцията “The Spaghetti Incident”.  През последното десетилетие групата изгуби всичките си оригинални членове с изключение на Аксел Роуз и изхарчи над 13 милиона долара за записи.

Сподели.