Автори на Агенция Прима представят български ъндърграунд в Лондон

Pinterest LinkedIn +

Двама от авторите на агенция ПРИМА –художникът и музикант Георги Ружев и дизайнерът Емил Коцев преди дни се завърнаха от Лондон, където представиха самостоятелен проект в един от най-представителните клубове за авангардно изкуство – THE HORSE HOSPITAL.


В проекта DUMMY Cо участват още ди-джеят Димитър Димитров-Тарги, художникът Александър Сокеров и музикантът Никола Дончев.

Проектът включва музикален албум ТАTTOO KIDS PHOBIA, експерименталният филм DUMMY Co, авторско slide show TATOO KIDS PHOBIA с подкрепяща музиката визия, както и изложба макро-постери с визии включени във филмите.
Композициите в албума са експериментална авторска музика с елементи на етно, нойзи, индъстриъл и дръм енд бейз. Записът е осъществен в студито на Никола Дончев.

Филмът DUMMY Co е 60-минутен игрален експеримент, в който участват авторите на проекта и други художници. Произведен е в студиото на художника Александър Сокеров.
“DUMMY Co е вечно самоподдържаща се система на мистична кореспонденция. Пътешествието до оста на света е непрекъсната причинна верига, на която участниците са осъдени. Смисълът на ритуала по пренасянето на чучелото, върху който се базира филмът, е в създаването и поддържането на Ритъма”, обяснява Георги Ружев, едно от емблематичните имена на българския авангард през 90-те. В проекта той представя една съвършено нова посока на творческите си търсения, изцяло подчинена на технологиите.

THE HORSE HOSPITAL е независима галерия за алтернативно изкуство, открита през 1992 с изложба на пънк дизайнерката Vivienne Westwood. Над 5 000 ценители минават годишно през галерията.Тя разполага със собствен фонд модерно изкуство с над 15 000 експоната и собствена радиостанция. Галерията работи в сътрудничество с престижни артцентрове като The Barbican Center, BBC, The Brooklyn Museum of Modern Art, Chelsea School of Art, The Fridge и др.

Проектът DUMMY Cо е първото българско представяне в меката на лондонския авангард, преминало при изключително голям успех.
Проектът, който бе подкрепен още от Британски съвет и България AIR, до месец ще бъде представен и в България. В момента се уточнява програмата на британския куратор на проекта Джеймс Холандс, който ще представи проекта и у нас.

Инфо: Агенция Прима

Сподели.