Avtora.com създава нов модел за списване на материали

Pinterest LinkedIn +

Аvtora.com стартира кампания за популяризиране на нов бизнес модел, предоставящ възможност за изява и генериране на приходи на лидери на мнение с умение за писане, автори на текстове, журналисти, собственици на блогове и администратори на лични или други сошъл медия страници.

Малко предистория

Тези, които боравят със статистика, знаят, че Avtora.com е медия на 15 години. Част от аудиторията дори помни, че през 2001 г. той стартира като сайт на единствения по онова време клуб за авторска музика в България – клуб О!Шипка.

Повече от 4 години сайтът беше единственото място за представяне на нови талантливи музиканти от цялата страна. Бизнес моделът и за двете страни беше подчинен на обща идея и на първо място – да предлага нещо креативно, стойностно и полезно за обществото. Да бъде авангард и лидер в инакомислието на младите хора. Да информира и да представя най-новите тенденции в съвременната българска музика.

За над 900 (деветстотин) български изпълнители и групи Аvtora.com беше мястото на тяхната първа изява, мястото на тяхната първа медийна трибуна.

15 години труд в 500 знака

От Създаването на Аvtora досега изминаха повече от 15 години. През тях популярността на сайта нарастваше с променлив успех, Google се появи и стана това, което е, клуб О!Шипка затвори врати, Попфолкът превзе народа, а след него Facebook превзе света.

В условията на динамични технологични и житейски времена със своите силни и слаби страни като пъблишер и бизнес модел Аvtora.com има две основни постижения, благодарение на които е това, което е:

1. Винаги да бъде фокусиран в изказа и да предлага съдържание, насочено към съвременните 24-35-годишни млади хора 
2. За 15 години Avtora.com постигна почти невъзможното – не направи COPY/PASTE от друга медия нито веднъж.

Време е някой да изхвърли боклука

Считано от 2016 г., Аvtora.com става първият български сайт и платформа, който полага основата на нов, прозрачен и честен бизнес модел, предоставяйки адекватен форум за изява на желаещите да работят с текст автори. Автори, които са достатъчно креативни в подбора на теми, компетентни в знанията и интересни в изказа си, за да бъдат следени с интерес и споделяни от широка аудитория.

За целта Avtora.com предлага възможност за участие в този модел на всеки автор, който желае да пише и разпространява сам своето съдържание в следните области:

МОДА И ШОПИНГ; ЗДРАВОСЛОВЕН ЛАЙФСТАЙЛ; ТЕХНОЛОГИИ; ИНТЕРНЕТ ТРЕНДОВЕ; ПЛАНИНАРСТВО И ТУРИЗЪМ; ЛИЧНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ; СПОРТ И ТРЕНИРОВКИ; МУЗИКА; ФИЛМИ; ТВ И ПОПУЛЯРНИ ЛИЧНОСТИ; КНИГИ

Нов бизнес модел

В условията на глобално променящ се модел на функциониране и консумиране на съдържание ние създадохме метод, с който ще подобрим качеството на съдържание, което платформата Avtora.com ще представя, на основата на нов и честен бизнес модел.

Моделът е базиран на факта, че за авторите на текст е важно да пишат. За всеки автор е приоритетна задача неговото умение за работа с текст да се надгражда, името му да увеличава стойността си, като се асоциира с все по-добри материали. Ние изхождаме от факта, че без аудитория авторът на текст е като музикант в празна зала. 

Затова решихме да направим серия от експериментални кампании, в които ще даваме възможност на селектирани автори да публикуват и представят свои материали на аудиторията на Avtora.com. Именно аудиторията ще прецени доколко един материал е интересен, стойностен и полезен.

Публикуваните материали няма да бъдат художествени текстове, есета или крайна лична критика. Материалите ще бъдат информативни, актуални, полезни или забавни теми – такива, от които се интересува всеки съвременен млад българин на възраст между 24-35. 

Всички разработки на текста ще спазват един общ формат на платформата, но в детайл ще са създадени изцяло спрямо знанията и уменията на конкретния автор.

В случай че материалът носи посещения, ние ще измерим трафика с помощта на специални за целта инструменти и в зависимост от посещенията ще определим модел за натрупване на суми в личния акаунт на всеки автор.

Ценовите диапазони, по които ще добавяме суми към акаунтите на авторите, са базирани на различна видимост на материалите, като сумите варират от 2.50 до 10 лева. Накратко, колкото по-голям е интересът към материала - толкова по-висока сума ще се отчита в личния акаунт на всеки автор.

По този начин ние ще поставим началото на уникален за българския интернет бизнес модел – ясен, честен и смислен за всички страни. Такъв, какъвто работи в стотици платформи за създаване на съдържание по света.

Вместо епилог

Уважаеми автори и колеги, ние не предлагаме евтина или нископлатена "работа", както някои редактори ще опонират по инерция. Ние дори не предлагаме РАБОТА! Ние предлагаме на всеки автор място, където той може да бъде забелязан, пишейки и споделяйки мислите си в текст на желани от него теми в честен и открит бизнес модел. Модел, зависещ единствено от нивото на интерес и оценка на аудиторията.

Ние вярваме в успеха на модела, защото той е зареден със смисленост и ще помогне за развитието на десетки млади автори по пътя към тяхното лично усъвършенстване и реализация.

БОРИС БЕГЪМОВ
Създател, Avtora.comВръзка с нас

В случай че сте автор, който желае да се включи в нашата кампания, за да представя свои материали в Аvtora.com, направете следното:

Изпратете кратка информация за себе си в свободен текст до 500 знака. 
Не забравяйте да посочите Име и Фамилия, както и предпочитаните една или две области за списване на материали:

МОДА И ШОПИНГ; ЗДРАВОСЛОВЕН ЛАЙФСТАЙЛ; ТЕХНОЛОГИИ; ИНТЕРНЕТ ТРЕНДОВЕ; ПЛАНИНАРСТВО И ТУРИЗЪМ; ЛИЧНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ; СПОРТ И ТРЕНИРОВКИ; МУЗИКА; ФИЛМИ; ТВ И ПОПУЛЯРНИ ЛИЧНОСТИ; КНИГИ

*Важно! Кандидатури с посочени повече от 2 области ще се анулират

Изпратете информацията на е-mail: ads@avtora.com
Subject: Oтносно материали за публикуване в Avtora.com

На 5-и февруари ще изпратим е-mail на одобрените след първия етап кандидати. 
Всички те ще получат нашия Манифест – Общи условия за списване на материали за платформата Avtora.com

Екипът на Аvtora.com

Сподели.