Audioslave готови с No.3 - "Revelations", отменят турне

Pinterest LinkedIn +

Американската пост-сиатълска банда Audioslave е готова с третия си студиен албум, "Revelations", работата по който приключи за по-малко от година. Негов продуцент е познатия от работата си с Stone Temple Pilots Брендън О'Брайън (Brendan O'Brien).

Последният до момента албум на Audioslave - "Out of Exile", излезе през 2005 г. и  достигна първото място в класацията за албуми на Billboard. Като най-успешен сингъл от него се наложи парчето "Be Yourself". Веднага след появата на "Out of Exile" Audioslave се отправиха на много успешно турне в негова подкрепа, по време на което групата написа над 20 парчета за вече готовия нов албум "Revelations".
 
Сега групата отново трябваше да поеме на път, но днес стана ясно, че отменя цялото си Еропейско турне, в това число участията в супер фестивалите Carling Weekend: Reading and Leeds през август. Причината, станала известна няколко дни по-късно, е необходимостта на групата от още време за довършителните работи по новия албум.
 
Самият албум се очаква по-късно тази година, песни от него вече са звучали на живо, а според Том Морело (Tom Morello) "този албум съдържа може би най-политиканската песен ни песен до момента. В нея става дума за урагана Катрина и за ужасния начин, по който американската администрация реагира, оставяйки хората в това положение".
 
Фронеменът вокалист Крис Корнел (Chris Cornell) пък описа "Revelations" като доста "соул и R&B запис", което Морело побърза да изясни с изявлението, че това "преди всичко един голям, здрав рок запис. Едновременно с ритника по задника ви, той ще ви кара да го въртите - това е един рок запис с фънки основа".
Сподели.