Audi ще пусне 4-врата електрическа спортна кола

Pinterest LinkedIn +

От "Audi" потвърдиха, че разработват 4-врат електрически спортен автомобил, който ще бъде конкурент на Tesla Model S. Колата ще направи дебют през 2020 г. и ще е сред първите модели от новата стратегия на Audi. Тя предвижда до 2025 г. компанията да предлага 20 електрически модела.

Спортната кола ще се казва e-tron GT. Тя ще бъде "много динамична" и ще демонстрира възможностите на "Audi" с електрическите автомобили. Очаква се e-tron GT да бъде върхът на бранда Audi Sport, но засега компанията запазва другите любопитни подробности около автомобила в тайна.

От "Audi" коментираха и високите разходи, с които е свързана разработката на електрически автомобили. Представители на компанията казват, че тя работи заедно с Porsche за разработката на новата електрическа платформа. Съвместната работа е намалила разходите с "трицифрена сума в милиони евро".

Audi съобщава още, че в бъдеще всички нейни модели ще се предлагат с минимум хибридно задвижване. Това води до много технически промени, като в момента се одобряват нови варианти на двигатели и предавателни кутии.

Голяма част от промените са продиктувани и от "дизеловия проблем" през 2017 г. Към днешна дата от Audi вече засичат ръст в продажбите и смятат, че най-лошото е отминало. Интересът към дизелите обаче намалява, което води до промени и във философията на марката. Една трета от опциите на двигатели и предавателни кутии на А3 например не се купуват. Затова новото А3 ще предлага по-малко варианти, което ще намали разходите.
Сподели.