Атрактивната пианистка Лола Астанова ще свири на един от най-скъпите рояли в света

Pinterest LinkedIn +

Известната американска пианистка с узбекски корени Лола Астанова ще свири у нас на 10 ноември в Зала 1 на НДК. По време на турнето си, спирка от което е и България, талантливата изпълнителка ще представи виртуозните си аранжименти на една от елитните марки рояли от най-висок клас, отличаващи се с брилянтния си, кристален и прецизен звук. Затова специално за концерта в София ще пристигне роял от прочутата марка "Стейнуей" ("Steinway"). Цената на инструмент с марката "Стейнуей" възлиза над $100 000, а изработката му отнема повече от половин година.

Освен с личния си акордьор, който ще се погрижи за акордирането на рояла, Лола Астанова ще пристигне у нас заедно с още 20 души екип – технически лица, осветители, асистенти. На 10 ноември редом с блестящата пианистка на сцената ще излязат още 8 музиканти, които са подготвили един истински класически музикален шедьовър на виолини, виоли и чело. Не е изключено към балканския тур на пианистката да се присъедини и Степан Хаусер от "2 Cellos", но все още няма официално потвърждение от мениджмънта на Астанова.

Концертът на пианистката Лола Астанова, която ще гостува за първи път у нас, ще се състои на 10 ноември в Зала 1 на НДК. Билетите за събитието са на цени от 40 до 80 лв., оркестрина – 130 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна.

 

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.