Атеш Хан Тайфа представиха джаз-импровизации

Pinterest LinkedIn +

Вчера в столичния клуб Swinging Hall българската формация "Атеш Хан Тайфа" зарадва почитателите на джаза с изпълнение на живо.

Сетът започна около 23:00 ч. Музикантите представиха виртуозни инструментални композиции, в които се включи и вокалистката Венера Тодорова. Освен нея на сцената излязоха титулярът Атешхан Юсеинов (китара), Васил Пармаков (пиано, кийборд), Веско Риков (барабани), Мирослав Ангелов (бас) и Салчо Евтимов (саксофон), които представиха дръзки музикални експерименти в етно-джаз стил.


Теодосий Спасов се присъедини към музикантите от Атеш Хан Тайфа
Снимка: Avtora.com

Още в началото известният български кавалджия Теодосий Спасов уважи колегите си като се качи на сцената за съвместно изпълнение на едно от парчетата. Представянето продължи в типичния за групата експериментаторски стил, при което публиката беше изненадана с виртуозни импровизации, между които прозвуча и изключително актуалният напоследък мотив от "Ода на радостта" - музикалният символ на обединена Европа.


Венера Тодорова се включи с впечатляващи вокални изпълнения.
Снимка: Avtora.com

Музикантите изпълниха композициите "Шепот в 9/8", "Глава ли те боли", "Родопска приказка" и други. Парчетата ще бъдат включени в дебютния албум на групата "Крайдунавски суинг", който се очаква да излезе през втората половина на 2007 г. В разгара на купона в шоуто се включи и един неочакван гост - собственика на клуба, който не устоя на изкушението и посвири на саксофон заедно с бенда.

 

Сподели.