Asus U46SV - в случай, че имате нужда от универсален мобилен компютър

Pinterest LinkedIn +

Ултрабуци, нетбуци, ноутбуци, таблети, смартфони – днес пазарът на мобилни устройства за бизнес и комуникация предлага смущаващо изобилие от марки, модели, продукти и свързани функции. От една страна, богатството на избора е нещо чудесно, но ако човек има нужда от проста и универсална система за работа и забавление, нещо лесно за употреба и което е по-важно – гарантиращо максимално много часове на автономна работа, тогава офертите сякаш не са чак толкова много.

Именно затова новият Asus U46SV привлече вниманието ни. Не само заради страхотния му, грабващ окото външен вид, но и поради факта, че този ноутбук съчетава голяма изчислителна мощ и цели 6 часа и половина време за живот на батерията.

Днес, когато почти всяко хай-тек устройство е изработено основно от пластмаса, U46SV прави приятно впечатление със солидния си корпус с алуминиев капак. Макар дисплеят на машината да не е от най-големите (диагоналът му е 14-инчов), той предлага едновременно комфортна работна резолюция от 1366 х 768 пиксела и ярки цветове.

Въпреки компактния си формат, U46SV разполага и с удобно голяма клавиатура с допълнително разстояние между клавишите. И макар модерните напоследък таблети да изглеждат впечатляващо, добрата стара пълноформатна клавиатура все още е незаменим инструмент, когато се налага да се борави с много текст.

Под капака на U46SV ще намерите мощна комбинация от бърз двуядрен процесор Intel Core i5-2430M, 8GB DDR3 памет и 750 GB твърд диск. Системата е екипирана едновременно с интегрирана графика Intel HD 3000 и дискретна видео карта Nvidia GeForce GT 540M.

Благодарение на това, U46SV пести енергия и осигурява по-дълъг живот на батерията, тъй като при изпълнението на рутинни задачи използва вграденото видео ядро, а дискретната карта влиза в действие, само ако играете 3D игри или гледате HD филми.

Asus U46SV ще ви зарадва приятно и с изобилие от интерфейсни изходи. Налични са VGA и HDMI видео портове за включване на външен монитор или ТВ с висока резолюция, три USB порта (един от които е USB 3.0), мрежови порт, както и слот за SD карти. Машината разполага дори с вградена уеб камера, но със сравнително скромна резолюция – едва 0.3 МР.

Asus U46SV се доставя с предварително инсталирана версия на Windows 7 и доста солиден пакет от допълнителен софтуер на цена от около 700 евро. Ако сумата ви се струва висока, можете да изберете и по-скромната конфигурация на модела с по-малко оперативна памет и процесор Core i3.


Сподели.