Астронавт от МКС демонстрира геймплея на Angry Birds Space в нов трейлър. Виж го!

Pinterest LinkedIn +

По какво ще се отличава Angry Birds Space от своите предшественици и какви ще са основните елементи в механиката на продължението на световния хит на Rovio Mobile, който предстои да бъде пренесен на голям екран някъде в обозримото бъдеще?

По същество отговорите на тези въпроси са заложени в самото заглавие на играта, разкриващо мястото на действието, което пък предполага съществената роля, която ще играе гравитацията... и нейната липса. И все пак, едва ли има друг, който би могъл да онагледи законите на физиката по-добре от човек, прекарал не малка част от живота си в лишена от гравитация среда, в каквато пребивава и работи и в момента.

Става дума за американският астронавт от НАСА Дон Петит, член на екипажа на Международната космическа станция, който изпълнява централна роля в новоиздадения трейлър на Angry Birds Space – първият подобен, съдържащ и геймплей кадри от играта, чийто рилийз за iOS, Android, PC и Mac предстои на 22 март.

Чрез плюшена реплика на разгневено пиле, зелен балон, комуто придава прасешка физиономия като го изрисува с флумастер, ластик, опънат като прашка, и кокоши яйца ("Не ме питайте как съм се сдобил с тях тук"), Петит демонстрира поведението на фундаменталните за геймплея на играта обекти при нулева гравитация.

Нещо, за което дори най-опитните Angry Birds играчи ще трябва да мислят по нов начин, съобразявайки се със законите на физиката, с тази разлика, че ако на МКС гравитация отсъства, то в 60-те нива Angry Birds Space ще са налице космически обекти, оказващи гравитационно притегляне на славните пилета и техните вечни врагове. Последните 40 секунди от близо четириминутния трейлър са запълнени с видео от геймплея на играта, инсталирана на Samsung Galaxy Note.

В допълнение към всичко изброено, Angry Birds Space ще включва нови видове птици и нови "свръхгероични" способности, а от Rovio обещават на потребителите редовни безплатни ъпдейти и богато платено съдържание. 


Сподели.