Assassin's Creed: Brotherhood

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън - приключенска игра с отворен свят Година: 2011 Разработва: Ubisoft Montreal Издава: Ubisoft Платформа: PC

Когато преди три години се появи първата игра от тази доста амбициозна серия, тя безспорно бе технологичен и (донякъде) геймплеен шедьовър. Почерпила вдъхновение от възродения (след умелата намеса на UbiSoft) "Принц на Персия", Assassin's Creed разкри пред очите на зажаднелите за още и още "акробатичен геймплей" играчи един уникален свят на визуално и концептуално съвършенство, за което спокойно можем да кажем, че беше изпреварило значително времето си. Въпреки редицата си несъмнени предимства обаче, "Кредо"-то притежаваше и доста дразнещи недостатъци, най-значимият сред които - липсата на достатъчно игрално съдържание (по-просто казано - неща за правене извън основната мисия).

Втората част от серията се зае наистина сериозно да коригира този проблем и по всеобщо мнение, Assassin's Creed II беше значително по-разнообразна, интересна, увлекателна и стимулираща отколкото оригинала.

Това, което ни се предлага сега (уточнение: на РС играчите/ собствениците на Xbox 360 и PlayStation 3 го получиха още миналата зима) под заглавието Assassin's Creed: Brotherhood, е нещо средно между разширена версия на част 2 и тематично продължение, но в никакъв случай не следва да се бърка с (все още) предстоящата трета част от поредицата.

Играта бележи завръщането на героя от предната част – Езио Аудиторе, а историята в нея директно продължава оттам, откъдето завърши разказът в Assasssin's Creed II – Езио отново е в Рим (този път за постоянно), а неговата основна цел и задача е да се изправи срещу основния си враг - демоничните Борджии, които освен всичко, са и сред елита на тайнствената Тамплиерска организация през епохата на Ренесанса.

Този път Ubisoft Montreal са поставили малко по-сериозен акцент върху политическите интриги и системата за трупане на "влияние" и макромениджмънт. Основната цел на Езио е освобождението на Рим от мъртвата хватка на Борджиите – Тамплиери и макар на пръв поглед това да изглежда и звучи просто, на практика става дума за доста комплексна задача или по-скоро серия от задачи, които Аудиторе ще трябва да изпълни.

Тънкият момент е, че този път той няма да бъде сам – както намеква подзаглавието на играта, една от основните екстри на Brotherhood ще е възможността да наемеш и обучиш различни членове на италианското ренесансово общество за убийци, които след това да елиминират избрани мишени вместо теб.

Извън (очевидно) доста солидния потенциал за забавление, който притежава соловата кампания, с Brotherhood Ubisoft са ти приготвили и още една доста приятна изненада – уникален мултиплейър режим в четири различни форми, всеки от които се развива в Анимус среда (което оправдава използването не само на Езио, но и на различни други персонажи от същинската игра). РС версията на играта пък освен (значително) по-впечатляваща като качество визия, предлага и трите мини-разширения за играта (DLC), издадени до момента (Animus Project Update 1.0 и 2.0, плюс The Da Vinci Disappearance) като безплатна екстра.

Накратко: С Brotherhood ще получиш подарък, който никак не е за пренебрегване, а именно ултимативната Assassin's Creed игра - в толкова съвършен и изчистен вид, колкото изобщо е възможно да бъде в идеен, геймплеен, визуален, технически и концептуален план.


Сподели.