Aspire Timeline U M3-581TG

Pinterest LinkedIn +

Acer май успяха да създадат приличен геймърски лаптоп. И друг път е ставало дума, но да преговорим: в света на мобилните компютри така наречените „геймърски лаптопи” са оксиморон. Ако са достатъчно мощни, за да подкарат най-новите игрални заглавия, те са тромави, горещи и лакоми за енергия (респективно живота на батерията им е смешно кратък). Ако пък са тънки, леки и осигуряват часове безпроблемна работа в движение, обикновено хич не ги бива за гейминг.

Системи като новият Aspire Timeline U M3-581TG се опитват да разкъсат границите на този омагьосан кръг (отново) и като че ли този път усилията на Acer може и да се увенчаят със успех.

Не напразно компанията позиционира този модел като „първия по рода си геймърски ултрабук”. Благодарение на уникалната комбинация от съвременни технологии, които той използва, Timeline U M3-581TG предлага не само прилично време за автономна работа, но и доста компактен (за възможностите си) корпус в съчетание с впечатляваща изчислителна мощ.

Основната заслуга тук разбира се е новият графичен процесор на Nvidia – Kepler, произведен по 28 нм производствен процес. Иначе казано – видео картата GeForce GT 640M, която Timeline U M3-581TG използва, е едновременно бърза, хладна и икономична. Дори гейм мастодонт като Battlefield 3 не успява да затрудни сериозно модела, разбира се без активирани глезотии като пълноекранно заглаждане (anti-aliasing) и при резолюция от 720р (1366 х 768 пиксела ако трябва да сме съвсем екзактни, колкото е и максималната разделителна способност на 15-инчовия му дисплей).

За доста доброто време за автономна работа (малко над 5 часа и половина) допринасят разбира се и процесорът Intel Core i5-2467M (Ivy Bridge) от последно поколение и използваното SSD устройство за съхранение на информация – и двата компонента са характерни с изключително ниската си енергийна консумация.

Макар да не е най-лекият ноутбук на пазара (теглото му е около 2 килограма), Aspire Timeline U M3-581TG все пак е доста компактен за възможностите си, а и цената му (около 1700 лв с ДДС) никак не е лоша. Сподели.