Армия от над 80 000 фенове на Майкъл Джексън настоява за отмяна на концерта на 8.10.11

Pinterest LinkedIn +

Десетки хиляди фенове на Майкъл Джексън (Michael Jackson), членуващи в 35 клуба на името на Краля на попа, който почина внезапно на 25 юни 2009 г. на 50-годишна възраст, обединиха усилия с общата кауза да осуетят провеждането на предстоящия концерт в негова чест, насрочен за 8 октомври 2011 г. В отворено писмо до организаторите от Global Live Events, над 80 000 почитатели на Джако от цял свят са изложили резервите си относно проявата, определяйки я като "обречена на провал".

Сред тях са проблеми като неясното разпределение на даренията от продажбата на билети, чиито цени варират от $90 до $390, и съпътстващата я благотворителна кампания, и не на последно място фактът, че по същото време в Лос Анджелис ще се гледа делото за непредумишлено убийство срещу д-р Конрад Мъри.

На 22 август Global Live Events обявиха, че към потвърдилите участието си в Michael Forever Tribute Кристина Агилера, Smokey Robinson и Cee Lo Green, ще се присъедини и Бийонсе (Beyonce) с изпълнение, предавано чрез сателитна връзка, тъй като графика на звездата не позволява появата й на стадиона в Кардиф, Уелс.

Миналата седмица организаторите зачеркнаха Kiss от афиша на концерта, съобразявайки се с недоволството на феновете, които припомниха, че само преди година фронтменът на американската рок група, Джийн Симънс, нарече човека, на когото е посветено събитието, "похитител на деца", въпреки оправдателната му присъда по всички обвинения от 2005 г.

"Трябва да разберете, че този концерт е обречен на провал... Единственият правилен ход е да го отмените", се казва в отвореното писмо до Global Live Events, подкрепено от общността на MJJ Community, в която членуват над 80 000 души, и още над 30 други подобни клуба.

Близките на покойния изпълнител също се конфронтираха помежду си по повод проявата, като майка му Катрин и няколко от другите й деца изразиха своята подкрепа, докато братята му Джърмейн и Ранди декларираха несъгласието си с провеждането й.  

Ако все пак се състои, концертът ще бъде предаван на живо от платени телевизионни канали и в избрани киносалони.

Сподели.