Джейми Фокс ще бъде водещ на Michael Forever - The Tribute Concert

Pinterest LinkedIn +

Отличеният с Оскар за превъплъщението си в Рей Чарлз и с Грами за най-добро R&B изпълнение на дуо или група за колаборацията си с T-Pain (Blame It) американски актьор и звукозаписен артист Джейми Фокс (Jamie Foxx) ще бъде водещ на предстоящия концерт Michael Forever - The Tribute Concert, който ще се състои на 8 октомври в гр. Кардиф, Уелс.

"Майкъл беше по-голям от живота и аз винаги съм го обожавал, прекланял съм се пред него и съм пускал шеги за него, но винаги с любов и уважение... Надявам се, че ще съумея да му отдам почитта си по начин, който би го накарал да се смее и заплаче", коментира новината 43-годишният артист, чийто последен студиен албум, Best Night of My Life, излезе през 2010 г.

Smokey Robinson, Кристина Агилера, Cee Lo Green и Крей Дейвид са сред звездите, които ще вземат участие в шоуто в Кардиф, както и Бийонсе, която ще се включи на живо чрез сателитна връзка от САЩ. Първоначално в списъка с изпълнителите фигурираха и Kiss, но в последствие участието им бе анулирано, след като организаторите се сблъскаха с бурно недоволство от страна на феновете на Краля на попа, настроени враждебно срещу американската рок банда заради унизителните коментари на Джийн Симънс по негов адрес.

Като цяло събитието страда от липса на подкрепа от страна на най-големите фен клубове на Джако, които публикуваха отворено писмо до организаторите, настоявайки то да бъде отменено, тъй като "е обречено на провал". Сред изтъкнатите аргументи са високите цени на билетите, които в последствие бяха намалени, и най-фактът, че по това време в Лос Анджелис ще се гледа делото за непредумишлено убийство срещу Д-р Конрад Мъри.

Част от близките на Джексън, в това число братята му Джърмейн и Ранди, също се обявиха срещу Michael Forever - The Tribute Concert, докато други негови роднини, сред които и майка му, потвърдиха присъствието си.

Катрин Джексън даде благословията си и за обявеното в началото на септември 24-дневно турне A Jackson Named Michael: Remembering A Legend, в което ще вземат участие Тито и Реби Джексън, и Дейвид Гест. То ще се проведе през март на територията на Обединеното кралство.

Сподели.