Аркадният моторизиран екшън Renegade Ops излиза за PC на 14 октомври

Pinterest LinkedIn +

PC версията на top down моторизирания шутър Renegade Ops ще излезе за PC на 14 октомври и вече може да бъде поръчана през Steam срещу 13 EUR (за 25 EUR пак от там може да бъде закупен комплект от четири копия от играта), обявиха издателите на заглавието – Sega.

Разработвана от шведското студио Avalanche, чието име се асоциира преди всичко с приключенската екшън поредица с отворен свят Just Cause, Renegade Ops излезе за PlayStation Network и Xbox 360 още на 14 септември, като точната причина за забавянето на PC версията остана неизвестна.

Renegade Ops е изградена върху Avalanche Engine 2.0 – технологията, внедрена в Just Cause 2, но камерата в играта е поставена отгоре, давайки аркадна перспектива на игралното преживяване. Сюжетът на играта противопоставя играчите на Inferno и неговата мания да наложи своята тотална доминация по целия свят.

Бойните действия се провеждат на висока скорост чрез тежко въоръжени превозни средства, като Steam версията на Renegade Ops включва ексклузивен бонус – бъгито от Half-Life сериите, с все Гордън Фрийман вътре. Сантиментът по Half-Life ще бъде подсилен и от наличието на няколко вида антлиони, а освен самостоятелно, бойните действия ще могат да бъдат водени в компания с още един, двама или трима души.

Освен онлайн мултиплеър, Renegade Ops поддържа и сплитскрийн локален мод за двама играчи, и макар и в двата случая да се касае за кооперативен геймплей, в него все пак има състезателен момент (класирането става на база броя спечелени точки).  

Сподели.