Ъпсурт, Сафо и сексскандали в новия брой на списание Ритъм

Pinterest LinkedIn +

Новият, 94-ти, брой на списание Ритъм е на пазара от днес, 1 август 2005 г. Той е придружен със специален подарък за читателите – компактдиска Live на Сафо.

Подаръкът представлява любопитен аудио документ от промоцията на дебютния албум на Сафо, състояла се през юли 2004 в София Ленд.

На корицата са българските хип-хоп лидери Ъпсурт. Новият им албум е наречен семпло Quattro. Куатро, защото е четвърти? Куатро, защото след сериозния успех на Pop Folk тримата вече закусват с куатро стаджони и карат ауди куатро? Или просто защото 3 в 1 прави четири? Тримата от Ъпсурт отговарят не само на тези "вечни" въпроси, но и подаряват няколко неразказвани досега истории в специално интервю за Ритъм.

Ицо Хазарта: “Веднъж писаха как са ме били в Сливен. С десет момичета съм влязъл в дискотеката на Лечков и съм се заял с Весела Бейби от Играчите. Тя си събула обувката и ми счупила главата с токчето, а ударът по слепоочието ми е останал белег. А аз нито в Сливен съм бил, нито белег имам там.”

Другата основна тема в броя са Секс скандалите в рока! Както знаете, въпросът тук винаги е бил “Да бъде... или да не бъде?”. И отговорът винаги е бил “Да бъде!”. Нека си припомним кой кого (а в отделни случаи – и какво). И как. Не, тук няма никакъв подтекст. Тук подтекстът е отгоре. Прочетете как Ар Кели уринира върху малки момичета, Снууп Дог става рекламно лице на порно колекция, а Иги Поп демонстрира мъжествеността си на сцената!

В новия Ритъм ще откриете също така и интервюта с много от изпълнителите, които успяхме да видим на живо в България – по време на Арена Музика 2005, а и не само.

Ози Осбърн. Каквото и да се каже за него, все ще бъде вярно. Както е за любовта и глупостта. От жабешките подскоци и квиченето му до неговата чаровна усмивка и нефокусиран поглед, думата е Присъствие. Този човек продължава да вълнува поколенията, да бъде критикуван, хулен, сниман, слушан и разпитван.

Ози Осбърн: “Цялата работа сега е да изкарам още един цял ден, и този ден да има смисъл. Ако успея да направя това, значи наистина съм звезда, ебати.”

Дейв Мъстейн премина през немалко перипетии през двайсетте години Мегадет история, затова дори когато през 2002 обяви кончината на групата, бе ясно, че нещата едва ли ще спрат дотук. За по-малко от две години той успя да излекува ръката си, да запише десетия си метъл сборник The System Has Failed и да поеме на изморително световно турне. Часове преди да разклати глави в зала Фестивална, представителна извадка от българската музикална журналистика имаше честа да се срещне очи в очи с метъл генерала.

Дейв Мъстейн: “За мен религията е нещо лично, тя няма да се отрази на моята музика, нито на моето шоу тази вечер, ще ви наритам задниците независимо дали съм християнин или не...”

4 часа сутринта на 6 юли. Аерогара София. Рик Смит и DJ Дарън Прайс от Ъндъруърлд, заобиколени от три здрави момчета, слизат по стълбите и стремително се насочват към паркинга с надеждата, че никой не ги чака в този ранен час. Да, но за голяма тяхна изненада ги пресрещаме и Рик, виждайки вече насочената камера, учуден възкликва: “Вие пък кои сте?!” След кратки разяснения той спира пред колата и казва на останалите да изчакат, след което се обръща към нас: “Наистина сте страхотни – да станете в този час и да дойдете до тук само заради нас! Звучи невероятно. Имате две минути.”

Карл Хайд: “Предпочитам да ме оценяват по това какви приятели имам и с кого работя. Нека това бъде критерият!”

През последните две-три години нахъсаният пънки поп хип-хоп на Блек Айд Пийс превзе последователно радиостанциите, класациите, музикалните телевизии и сърцата ни. Защо, питаме се ние. А когато има въпрос, трябва да има и отговори.

Уил Ай Ем: “Музикалната индустрия е бизнес едва ли не като този на крадците на органи – маймунски, мръсен бизнес.”

Уайт Страйпс са коварни играчи. Почти незабележими, семпли и кротички на пръв поглед. До момента, в който дойде време за решителния ход – тогава удрят изведнъж и приключват с теб почти безболезнено. Умно, прецизно и без излишни ходове. И може само да ги поздравиш и да се оттеглиш победен, за да се учиш от тях. Последната им образцова партия се казва Get Behind Me Satan.
Джек Уайт: Осъзнах, че малкото може да бъде повече. Защо да включваш бас, като всичко си звучи достатъчно истинско и без него?

В новия Ритъм ще намерите още материали за: Рони Джеймс Дио, Блек Лейбъл Съсайъти, Джамирокуай, Систъм Ъф А Даун, Морчийба, Нитин Сони, Роб Томас, Миленита, Мърфи’с Лоу, Брус Дикинсън и др. Най-важните нови проекти  - в Ревю селекцията за аудио и DVD.

Инфо: Ритъм

Сподели.