Apple VS Samsung – сблъсъкът на титаните продължава

Pinterest LinkedIn +

High-tech гигантите Apple и Samsung отново се срещнаха в съда на Сан Хосе, Калифорния за преразглеждане на решението от август т. г., по силата на което южнокорейската компания трябваше да плати обезщетение в размер на $1.05 млрд. за нарушаване на патенти.

Изправяйки се едни срещу други на 6 декември, адвокатите на двете страни са предявили претенции за ревизия на тази сума. Аpple изисква глобата да бъде увеличена с най-малко $500 млн. с аргумента, че според журито на августовското дело от Samsung съвсем съзнателно са нарушили въпросните патенти.

Компанията от Купертино изисква още пълна забрана на продажбата на определени модели смартфони на Samsung, като никой от тях не е особено нов.

Отговорът на Samsung във връзка с претенциите на Apple за допълнително обезщетение от половин милиард е, че глобата за това не би трябвало да е повече от $10 млн. Южнокорейците настояват също първоначалното обезщетение от $1.05 млрд. да бъде намалено.

Водещ мотив тук е фактът, че през 1993 г. председателят на журито Велвин Хоуган е имал съдебен спор с компанията Seagate Technology, дял от която е собственост на Samsung. Той е премълчал тази подробност, явяваща се предпоставка за конфликт на интереси.

Този път делото се разглежда без жури. Съдия Луси Кох ще трябва да реши дали първоначалното решение на журито е правилно, за да го потвърди или отмени.

Сподели.