Apple разработва смарт пръстен

Pinterest LinkedIn +

Apple ускори разработването на интелигентен пръстен, за да се конкурира със Samsung

Apple възнамерява да представи интелигентен пръстен през следващите месеци.
 Информацията беше съобщена от корейското издание ET News. Журналисти от на медията се позовават на неназован вътрешен човек, според когото американската компания е ускорила разработването на интелигентен пръстен, който може да бъде представен още през 2024 г.

Изданието разкрива и някои подробности за устройството, което ще има компактни размери, опции за проследяване на активността и различни по-стандартни функции. Експерти в областта коментират, че Apple е ускорила разработката на умния пръстен, след като през януари Samsung обяви, че работи по подобна джаджа. Твърди се, че корпорацията не иска да отстъпи потенциално голям пазарен сегмент на своя конкурент. Съобщава се още, че именно поради тази причина Apple е патентовала няколко варианта на устройство, което се носи на пръста.

Журналистите от 9to5Mac обаче опровергаха твърдението, че Apple патентова десетки джаджи и технологии годишно, както и че са ускорили работата по пръстена заради конкуренти. Идеята, че устройството на Samsung ще промени плановете на Apple, е особено глупава: компанията от Купертино винаги работи по собствен график“, подчертават авторите.

По-рано стана известно, че Samsung планира да пусне първия интелигентен пръстен през лятото. Устройството ще бъде показано заедно със смарт часовника Galaxy Watch 7.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.