Apocalyptica свириха пред 1500 в София

Pinterest LinkedIn +

Финландците от Apocalyptica отнесоха главите на около 1500 човека, дошли на концерта им в зала Христо Ботев в София на 2 юни вечерта.

Продължителното чакане пред залата и закъснението на началото на концерта си заслужаваше всяка минута, тъй като Apocalyptica се постараха да зарадват феновете си.


Perttu Kivilaakso, Eicca Toppinen и Paavo Lötjönen, сн. Avtora.com

Концертът започна със смазващото “Path” от албума им “Cult” от 2000 г, но без вокалите на Sandra Nasic от Guano Apes. Второ забиха “Master of Puppets” от първия си албум “Plays Metallica by Four Cellos”, което докара публиката до шумна истерия.

Последваха още парчета от “Cult”, “Reflection” и актуалния им албум от миналата година, “Apocalyptica”. Макар и невключено в първоначалния сетлист, лиричното изпълнението на “Nothing Else Matters” на Metallica, последвано от “Bittersweet” поуспокоиха страстите в залата, само за да ги развихрят отново с експлозивното изпълнение на “Seek & Destroy”, “Prologue” и “Creeping Death”.


Eicca Toppinen, сн. Avtora.com. 

Освен с майсторските си изпълнения, Apocalyptica радваха публиката и със сценично поведение, яко куфеене и разходки по сцената, която бе декорирана с четири трона с черепи на облегалките.

Освен изпълнението на тримата челисти от бандата, заслужава да се спомене и гост челистът Антеро Маниниен (Antero Manninen), някогашен член на Apocalyptica, който понастоящем свири в симфоничен оркестър. Барабанистът Мико Сирен (Mikko Siren), който също не е постоянен член на Apocalyptica, блъскаше по барабаните като обзет от зли демони и поддържаше бесния ритъм на парчетата.


Mikko Siren, сн. Avtora.com

Концертът, който продължи около час и половина, завърши с два биса. 

Концертът е част от европейското турне на групата, която идва за втори път в България. Първите им концерти бяха през 1999 в София и Пловдив.


Antero Manninen и Perttu Kivilaakso, сн. Avtora.com


Eicca Toppinen и Paavo Lötjönen, сн. Avtora.com

Сподели.