Aphex Twin се завръща като Analord!

Pinterest LinkedIn +

Richard D. James, Aphex Twin, AFX или Polygon Window са превъплъщенията на един и същ източник на нестандатрни идеи и изпълнител, ползващ най-странните звуци, които могат да бъдат възпроизведени от инструмент.

Analord е поредната му реинкарнация, в последния му анти-комерсиален продукт, съобщи www.pitchforkmedia.com.

От британския гений на електронната мисъл Ричард Джеймс и неговия лейбъл Rephlex Records излиза серията Аналорд. Първата част е Аналорд 10 – абсурдно скъп 12-инчов винил, съдържащ само 2 парчета и пакетиран в книжен джоб, предвиден да побере и следващите издания от серията. В сайта на Рифлекс Рекърдс, продуктът се е предлагал на цената 39.99 лири стерлинги ($76), което прави по 6 долара за всяка от 13-те му минути. Това е била най-изгодната сделка, докато плочите не са намерили мястото си в eBay.

Останалите 9 части ще излязат през първата половина на годината и лейбълът съставя списък за поръчки - за тези, които вече са изпуснали първата.

Billboard ориентировъчно определя колекцията като "музика с подчертана употреба на аналогови синтезатори, дръм машини и кийборди". Както нищо от досегашното му творчество...


Rephlex Records сайт: www.rephlex.com

Сподели.