Angry Birds

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Пъзел Година: 2010 Разработва: Rovio Mobile Издава: Clickgamer Media Chillingo Платформа: Mobile | PSP | PS3 | PC |

Знаете ли коя е една от най-дълголетните игри? Игра, която съществува от близо 30 години и все още се играе, при това запалено, ожесточено и с натрапчиво настървение?!

Отговорът е: Тетрис! Да, гениалните падащи геометрични форми на Алексей Пажинов са живо доказателство, че за да е вечна една игра, не е нужно тя да има свръх-реалистична графика, озвучение, достойно за холивудски блокбъстър или бюджет от няколкостотин милиона долара. Достатъчно е само едно – да забавлява!

А може би най-актуалното "златно" потвърждение на това правило носи шантавото име Angry Birds (Гневни птици) и понастоящем е продадено в (затаете дъх!) над 50 милиона копия! При това за малко повече от година след появата си на пазара през декември 2009 година. "Бре!", ще си кажете, "Това сигурно е някой голям хит на Electronic Arts, Sony или Microsoft".

Не, лошите отмъстителни птички са дело на малкото финландско студио Rovio Mobile и оригинално, е заглавие за... мобилни телефони и по-конкретно за култовия Apple iPhone.

Основната идея и на Angry Birds е изкушаващо простовата – група зли прасета (забележете!) са отмъкнали яйцата на ято птички, което разбира се никак не допада на пернатите (оттам и "гнева" в заглавието). Съответно целта ви в играта е да помогнете на пилетата да си върнат отвлеченото потомство. Това обаче, никак не е лесна задача, понеже лукавите прасета, оказва се, са се барикадирали в различни структури с нарастваща сложност. Те са изградени от различни материали – дърво, камък, лед и за щастие подлежат на разрушение. Така, за да проникнете в привидно непристъпните прасешки крепости, ще трябва първо да ги сринете със земята, а за снаряди ще ви служат... гневни птички!

Накратко замисълът е да запратите, с помощта на прашка и добре насочен изстрел, някое от наличните в арсенала ви пилета и да срутите свинската барикада. Колкото по-точни сте и с колкото по-малко загуби в "жива сила"  успеете да реализирате тази цел (с по-малко на брой изстрели), толкова повече точки получавате за минаване на нивото.

Артилерийските задания, които ще получавате с напредване на играта стават все по-сложни и предизвикателни, а редовите войници са ценни в тази война, защото за всяка оцеляла в края на мисията птичка ще получавате тлъст бонус. Нивата, разбира се, могат да се преиграват безброй много пъти, в случай че искате да постигнете максимален резултат.

В началото на Angry Birds ще разполагате само с един вид птици, но колкото по-напред вървите, толкова по-различни "муниции" ще получавате – пернати с различни специални умения като такива, които експлодират или пък снасят взривоопасни яйца! Цялата игра радва с изключително веселяшкото си и неангажиращо излъчване, и шарения си анимационен визуален стил. Уникално готино забавление от тип "истинска краста", което гарантираме ви неусетно ще погълне голяма част от свободното ви време.

Плюсове:

- Страхотно, неангажиращо забавление
- Безкрайно симпатична, шарена и весела игра
- Можете да я играете на какво ли не – от кой за е Android / Symbian^3 / iOS смартфон до PSP, PS3 или PC

Минуси:

- Започнете ли веднъж няма отлепяне!


Сподели.