Angry Birds стана No.1 и в PlayStation Network

Pinterest LinkedIn +

Месец след рилийза на смартфон феномена Angry Birds за PlayStation 3 и PSP, пъзелът на финландското студио Rovio Mobile, противопоставящ птици и прасета, оглави месечната класация на най-продаваните игри в PlayStation Network.

Издадена първоначално за iOS в края на 2009 г., а скоро след това и за смартфон устройствата, използващи операционните системи Android и Symbian^3, от началото на 2011 г. Angry Birds може да бъде играна на конзолите на Sony, както и на PC и Mac, a в близко бъдеще играта ще се появи и за Xbox 360, Wii, Nintendo DS и Nintendo 3DS, както и в настолен вариант.

PlayStation мини версията на Angry Birds, съвместима с PSP и PS3, включва близо 200 нива от оригиналната игра, която според официалния сайт на Rovio, е най-сваляното приложение за iPhone дори в България, и се продава за 3 EUR, докато цената й в App Store e само $0.99.

Останалите игри в топ 10 на най-продаваните PSN заглавия през януари, са Tetris, X-Men, Pac-Man Championship Edition DX, Final Fantasy VII, Wheel of Fortune, Marvel vs Capcom 2, Mass Effect 2, Castle Crashers и Risk Factions.

Сподели.