Ang Lee отново снима гей-драма - животът на певицата Dusty Springfield

Pinterest LinkedIn +

Азиатският режисьор Анг Лий (Ang Lee), чийто последен филм "Планината Броубек"(Brokeback Mountain) обра едни от най-престижните филмови отличия и е основен претендент за предстоящите Oscar-и, отново ще режисира гей-драма. В центъра й този път е певицата Дъсти Спрингфийлд (Dusty Springfield).

На 2-ри март т. г. ще се навършат 7 години от смъртта на считаната за една от най-големите соул певици за всички времена. Родена с името Мери Изабел Катрин Бернадет О'Брайън, Дъсти Спрингфийлд става известна едва 20-годишна, в началото на 60-те, когато след участие в няколко формации тя, брат й Дион и Тим Фийлд (Tim Feild) сформират фолк триото The Springfields.

Скоро след това поставя основите на соловата си кариера и през 1967 г. е номинирана от Филмовата академия за "The Look of Love" - песен към оригиналната версия на филма "Casino Royale" от поредицата за Агент 007, чийто римейк се снима в момента.

По това време вече е отлично разпознаваема и по уникалния си имидж - изрусена до бяло коса и тежък катранено черен грим, нерядко оставян непочистен в продължение на три седмици; също толкова явна е и сексуалната й ориентация.

За ролята на Дъсти се спряга името на носителката на Oscar Шарлийз Терон (Charlize Theron), докато скандалният супермодел Кейт Мос (Kate Moss) е поканена за ролята на една от първите й любовници, информира M&C Movies.

Медията цитира и запознат източник, според когото "във филма най-вероятно ще има сексуални сцени, но като се вземе предвид, че Анг ще е зад камерата, всичко ще е с мярка и вкус."

Сподели.