Andy Bell от Erаsure разкри, че е HIV – позитивен

Pinterest LinkedIn +

Andy Bell, вокалът на синт-поп дуото Erаsure, разкри, че е HIV – позитивен, съобщи mtv.com. Изявлението е направено официално във вторник, 14 декември, скоро след обявяване на дата за излизане на новия им албум и плановете за турне.Разкритието е първата стъпка от обширен план за просвещаване на младите относно разликите между СПИН и HIV. “Да си HIV-позитивен, не означава, че си болен от СПИН,”- казва Бел. Очакванията за живота ми си остават същите, като на всички останали, няма нужда да се паникьосвам. Все още истерията около СПИН е голяма и се пренебрегват въпросите, свързани с болестта.”

Изпълнителят знае, че е носител на HIV-вируса от юни, 1998 г., след тежко боледуване от пневмония. Бел е преминал през терапия с различни лекарствени продуктии, чувства се повече от добре, според собствените му думи, и не би оставил състоянието му да попречи на плановете му.

Ирейджър са готови със своя нов албум - “Nightbird”, който излиза на 25 януари. Дуото, което влючва и Vince Clarke (един от основателите на Depeche Mode), ще предприеме промоционалнo турне. То ще започне през февруари, от Обединеното кралство, ще премине и през САЩ, като броят на градовете в които ще свирят, все още не е уточнен. Предвидени са по няколко шоута за Лос Анжелис, Сан Франциско и Ню Йорк. Само в “Голямата ябълка” са организирани 15 шоута, до момента, но групата възнамерява да увеличи броят им, като направи няколко благотворителни концерта, за набиране средства за борбата със СПИН.

“Последните ни два албума бяха подчинени на настроенията ни. Сега съм доста по-щастлив от всичко, което се случва, и това ще може да се чуе и в музиката на новият ни албум”, - пояснява Бел.
Сподели.