Андреа и Васко Кеца в затвора за укрити данъци?!

Pinterest LinkedIn +

Две от големите поп и фолк имена в музикалната ни индустрия - Васил Найденов и Андреа са заплашени от сериозна санкция заради укриване на данъци.

След направените проверки от данъчните служби, се оказва, че доста звезди не са декларирали реалните си доходи, като при някои ситуацията е доста сериозна.

Според публикации в пресата, Васко Кеца въобще "не помни какви средства е получавал през последните пет години, нито какви хонорари са му плащани за участия" или поне това обяснение са получили в Националната агенция по приходите.


Това участие и ние май не го помним...

От "амнезия страда" и нашумялата фолк изпълнителка Андреа, която "забравила" да декларира десетки хиляди левове от хонорари. Още по-странното е, че тя е буквално сред най-търсените имена в жанра и при всички положения и едва в края на миналата година решила да се регистрира по ДДС, след като вече е имала солидни приходи за участия.

Според закона, крайната мярка за системно невнасяне на данъци е до 8 години затвор, но с оглед на факта, че това са публични имена, едва ли ще се стигне до нея.


Това вероятно ще е някоя по-стара модификация на Лада Самара...

Иначе НАП вече провери всички имена от музикалната индустрия, но не е обявила официално кои са "грешниците". Оказало се обаче, че масово най-големите звезди в нея имат на свое име автомобили като Лада, Москвич или Опели на по 10-15 години.

Въпреки старателните ни усилия обаче все още не сме засекли въпросните возила пред най-нашумелите заведения в София, където те редовно имат участия...

Погнаха поп и фолк гилдията за укрити данъци >>
Андреа в страната на чудесата! Интервю пред Avtora.com >>

Виж най-горещите сесии на Андреа >>
8 рожден ден на Планета ТВ >>

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.