Amok на Atoms for Peace (Том Йорк) излиза през февруари. Чуй новия сингъл на групата!

Pinterest LinkedIn +

Първият дългосвирещ студиен проект на експерименталния страничен проект на Том Йорк от Radiohead - Atoms for Peace - ще бъде издаден на CD, Deluxe CD, LP и Deluxe LP на 25 февруари и вече може да бъде закупен с предварителна поръчка от официалния сайт на групата.

Четири месеца след рилизйа на Default музикантите пуснаха още едно ново парче от албума, който ще носи заглавието Amok и ще включва 9 трака. Новата песен е озаглавена Judge Jury and Executioner и "според замисъла й би трябвало да размие границата между това, което е генерирано електронно, и онова, което е създаденото от човека", коментира продуцентът на Radiohead и член на Atoms for Peace Найджъл Голдрич.

Освен него в редиците на Atoms for Peace са Joey Waronker – барабани, Mauro Refosco – перкусии и басистът на Red Hot Chili Peppers – Flea.

"Ние се събрахме, за да свирим парчетата от The Eraser (дебютния солов проект на Йорк от 2006 г., бел. а.) и открихме, че се получава много добра енергия, когато го правим... така се стигна до тези записи. Още се съвземам от турнетата през годината, но планираме да имаме изяви и през 2013.

В момента уточняваме всичко това. Atoms е един отворен и безкраен проект - къде ще ни отведе никой не може да предвиди... и точно това му е хубавото"
, споделя 44-годишният английски музикант, обявен още преди едно десетилетие от Q Magazine за една от десетте най-влиятелни личности в музиката.


Сподели.