Американски изпълнители владеят номинациите за Billboard Awards 2005

Pinterest LinkedIn +

Само едно име от Острова се откроява в излъчения от Billboard списък с номинации за тазгодишните награди на Billboard. То е в категорията Песен на годината в стил модерен рок, а кандидатите за славата са Gorillaz и тяхната "Feel Good Inc.".

В същата категория с шансове за успех са Foo Fighters и "Best of You", Green Day и "Boulevard of Broken Dreams" и Nine Inch Nails с пилотния сингъл от "With Teeth" (май 2005) - "The Hand That Feeds". Само един от тях ще се сдобие с тази от предназначените за най-хитовите изпълнители и заглавия на годината 21 статуетки, които ще бъдат раздадени на официална церемония в Лас Вегас на 6 декември.
 
С най-много номинации за Billboard Awards тази година е рап сензацията 50 Cent. Осем на брой, те са с една повече от тези на Марая Кери (Mariah Carey) и с две - от тези на Green Day. На четвърто място по този показател са повече от един изпълнители, сред които финалистката от American Idol Кели Кларксън (Kelly Clarkson). И четирите изброени имена имат 25% шанс да бъдат записани в графата "победител" след раздаването на една от двете топ награди - Изпълнител на годината. От тях единствено Green Day са претенденти и за втората - Група на годината, в конкуренция с Destiny's Child, The Killers и Black Eyed Peas. Кандидатите за Албум 2005 също са четири - "The Massacre" на 50 Cent, "The Emancipation of Mimi" на Марая Кери, "Encore" на Еминем (Eminem) и "American Idiot" - отново Green Day.
 
Друг артист от колегията на тройно номинираните е Гуен Стефани (Gwen Stefani). Тя е претендент в категориите Нов изпълнител, Горещите 100 песни на годината и Дигитална песен и е един от артистите, които ще вземат музикално участие наживо в шоуто, редом с Daddy Yankee и Pharrell Williams. Негов домакин ще е рапърът LL Cool J.
 
Друга хип-хоп звезда - изпълнителят и продуцент Кание Уест (Kanye West), неминуемо ще осъмне на 7 декември с награда от Billboard и тя ще е за постиженията му като артист, които включват успехите му в чартовете на Billboard. Том Пети (Tom Petty) пък ще бъде отличен с приза, еквивалент на този за цялостен принос - Награда на Века.
 
Сред останалите изпълнители с по няколко номинации са Eminem, The Killers, Foo Fighters, The Game и Сиера (Ciara). Дали и колко награди ще вземат те, както и всичките останали претенденти, ще стане известно както на публиката в MGM Grand Garden Arena, така и на зрителите на Fox TV, които ще имат възможността да гледат шоуто в пряко предаване, повече информация за което има ТУК.
Сподели.