Обявиха най-скъпоплатените актриси на Холивуд за 2005

Pinterest LinkedIn +

Въпреки че тази година не участва в нито една кино продукция, Джулия Робъртс (Julia Roberts) оглави топ 10 на най-скъпоплатените холивудски актриси за 2005 г. Подобно проучване се извършва всяка година и се публикува в специалното издание "Women in Entertainment Power 100" на сп. Hollywood Reporter ("HR").

Според "HR" 38-годишната носителка на Oscar за ролята си на Ерин Брокович в едноименния филм, чиято последна екранна поява беше в продължението на трилъра "Бандата на Оушън", получава средно по $20 милиона на филм. Достигайки тази хонорарна цена тя стана първата актриса от ранга на актьори-звезди като Том Круз (Tom Cruise) по заплащане. 
 
Между $16 и $17 милиона за роля получава неговата бивша съпруга, австралийската звезда от филми като "Широко затворени очи" и "Мулен Руж" - Никол Кидман (Nicole Kidman). По тази статистика тя се нарежда на второ място в представителния списък на реномираната ентъртейнмънт медия. Третото и четвъртото са съответно за Рийз Уидърспуун (Reese Witherspoon) и Дрю Баримор (Drew Barrymore) и хонорарната цифра от 15 милиона щатски долара, срещу която първата се превъплъщава във филми като кандидата за Oscar 2005 "Walk the Line", а втората - в "Ангелите на Чарли".
 
Три актриси - Рене Зелуегър (Renee Zellweger), Анджелина Джоли (Angelina Jolie) и Камерън Диас (Cameron Diaz) - попадат в категорията 10 - 15 милиона щатски долара за роля, което им отрежда 5-то, 6-то и 7-мо в класацията на "HR". Следващото е заето от Джоди Фостър (Jodie Foster), благодарение хонорарите й от $10 до $12 милиона на филм, какъвто тя получи и за най-скорошната си роля - в психологическия трилър "Летателен план".
 
Респектиращ процент от бюджета на продукциите, в които се снимат, взимат и последните 2 актриси, класирали се в топ 10. На 9-тото място е Шарлийз Терон (Charlize Theron), чието име за първи път намира място в тази класация, а в дъното й е бившата г-жа Пит Дженифър Анистън (Jennifer Aniston), със своето средно аритметично $9 000 000.
 
От топ 10 на "Women in Entertainment Power 100" за 2005 г. са изпаднали Холи Бери (Halle Berry), Сандра Бълок (Sandra Bullock) и Дженифър Лопез (Jennifer Lopez). Пълният списък на тазгодишните най-скъпоплатени холивудски актриси е публикуван в последното за 2005 г. издание на Hollywood Reporter, което ще излезе на 6 декември.
 
"Women in Entertainment Power 100" 2005 топ 10:
 
1. Julia Roberts
2. Nicole Kidman
3. Reese Witherspoon
4. Drew Barrymore
5. Renee Zellweger
6. Angelina Jolie
7. Cameron Diaz
8. Jodie Foster
9. Charlize Theron
10. Jennifer Aniston
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.