Американската брейкбийт фънк банда Fort Knox Five идва в София

Pinterest LinkedIn +

Американската инди брейкбийт фънк реге хип-хоп банда Fort Knox Five идва за първи път в България за изява на живо в столичния клуб Mixtape5 на 21 май. Събитието се организира от Camp Sessions, които ще окажат съпорт на квартета от Вашингтон и с лайв сет на Emil Prize & Sava.

Билетите за шоуто вече са в продажба и могат да бъдат закупени на цена 12 лв. от мрежата на TicketStream.

Fort Knox Five се сформират през 2003 г. във Вашингтон, където са базирани и до днес. И четиримата членове на бандата - Steve Raskin, Jon Horvath, Rob Myers и Sid Barcelona, участват в много и най-различни проекти: Myers свири на китара и ситар с Thievery Corporation и International Velvet, Raskin и Horvath – с Raskal, а Sid Barcelona с различни артисти от лейбъла ESL Music.

Създават собствен лейбъл - Fort Knox Recordings, през който издават записите си, в това число дебютния си албум Radio Free DC (2008) и неговата версия с ремикси. Три години по-рано Fort Knox са избрани за подгряващ DJ акт на Harajuku Lovers Tour на Гуен Стефани в Северна Америка, а през 2009 г. организират първия The Funk 4 Peace Ball, в който взимат участие Afrika Bambaataa, 2Tuff и Nappy Riddem. Бандата има също обширна дискография с ремикси, в това число две парчета на Боб Марли, на Луис Армстронг и Тито Пуенте, трак на Kraak & Smaak и др.          


Сподели.