Американката Оливия Кулпо стана Мис Вселена 2012 (Снимки и видео)

Pinterest LinkedIn +

Miss USA (Мис САЩ) Оливия Кулпо (Olivia Culpo) спечели 61-вото издание на Miss Universe (Мис Вселена), побеждавайки на големия финал 23-годишната Janine Tugonon (Miss Philippines) и Irene Sofia Esser Quintero (Miss Venezuela) - съответно втора и трета в конкурса за красота.

До него достигат пет красавици, които отговарят на серия от въпроси, зададени им от журито.

Тази година в конкурса са участвали 89 красавици от цял свят на възраст между 18 и 27 години, оценявани от 10-членно жури. Изборът на Miss Universe, който се проведе в Planet Hollywood в Лас Вегас, е станал достояние на над 1 млрд. души от 190 държави, които имаха възможността да го наблюдават на живо по телевизията или онлайн.

20-годишната Кулпо от Роуд Айланд свири на виолончело и е избрала за своя обществена кауза борбата с рака на гърдата. Тя наследи титлата от Leila Lopes, която през 2011 г. стана първата Miss Universe от Ангола.

С триумфа на тазгодишната Мис Вселена американските победителки в конкурса, зад чиято организация и финансиране стои Доналд Тръмп, станаха общо осем.

През цялата следваща година Оливия Кулпо ще обикаля света, представлявайки Miss Universe Organization и благотворителна кауза по свой избор.


Сподели.