"Алиса в Огледалния свят" стана световен боксофис погром

Pinterest LinkedIn +

Случайност или не, премиерата на новия филм с Джони Деп Alice Through the Looking Glass (Алиса в Огледалния свят) съвпадна с публичния скандал, свързан с развода на актьора с Амбър Хърд и с обвиненията за домашно насилие, които тя му отправи. И това, дами и господа, не се отразява никак добре на числата, които движат този бизнес.

Първата "Алиса" остава в историята като един от най-касовите игрални филми на Disney, но втората част, поне на пръв поглед, по-скоро ще остане с рекордно ниските си приходи.

Само за сравнение: Alice In Wonderland носи над $1 млрд. приходи в световен мащаб, а продължението почти седмица след премиерата си едва подминава $93 млн.

Със сигурност голяма част от зрителите отказват да си дават парите за филм с участието на потенциален, но все още невинен до доказване на противното актьор, който може би е малтретирал съпругата си.

Като друг фактор за първоначалния боксофис крах на филма е сочена и смяната на човека на режисьорския стол – в случая Тим Бъртън остана на задна позиция като продуцент и прехвърли мегафона на Джейм Бобин (The Muppets).

А също така, не трябва да забравяме, че Alice In Wonderland имаше късмета и стратегията да е първия филм, използваш непознатата 3D технология след гигантския Avatar (Аватар). Случайност или не наистина...

Сподели.