Алфа Радио се представи официално в София

Pinterest LinkedIn +

Радиото за хаус музика Алфа Радио се представи официално на честотите на София на 19 октомври.

Станцията, която може да се слуша от март на чистота 88.4 мегахерца в София, беше организирала пресконференция по повод събитието, както и голямо парти с британския диджей Дейвид Дън (David Dunne) в столичния клуб "Синърс".

"Алфа Радио е уникално с това, че излъчва две различни програми за Варна и София", каза директорът на радиото Слави Петков.

"Скоро ще има и трета чистота за северна България, където стилът музика ще се сменя на 20 минути", допълни Петков.


Дейвид Дън, Слави Пеков и DJ Steven разясняват подробности около формата на радиото. Снимка: Avtora.com

Алфа Радио ще зарадва феновете на хаус музиката със специална програма през уикендите. По време на почивните дни ще се излъчват предавания като "Cosa Nostra Radio Show" на David Vendetta, "Smooth Lounge" на Dj LoveMeNot, "Housesession On Air Radio Show" на дуото Tune Brothers, "Funk Fabric Radio Show" на The Good Guys, "Miss Moneypenny's Radio Show" на англиския клуб Miss Moneypenny's, "Hed Kandi Radio Show", "Renaissance" и др.

В радио ефир ще се завърне и двучасовото предаване на Метрополис.

"Като стартирахме нашите предавания преди време по едни други радиостанции ни питаха какви са тези песни без думи и с дължина по 10 минути. Вярвам че нещата доста са се променили оттогава", каза по повод предаването DJ Steven от Метрополис.

Сподели.