20 Април 2018, 13:59

Alcatel Onetouch Wave – достъпният смарт часовник

Google+ Pinterest LinkedIn +

Смарт часовник на разумна цена, който ви помага да се грижите за себе си и има приятен външен вид? Търсенето приключи.

По една или друга причина през последните години славата на Alcatel леко помръкна. Компанията беше сред пионерите в мобилните технологии преди време, но в момента едва ли Alcatel ще е първото, което ще ви дойде наум, когато чуете "високи технологии". Нещата там обаче се променят, и то към добро.

Освен че представи редица съвсем нелоши смартфони, компанията навлиза и в друга област, която се очертава като доста перспективна – тази на носимите технологии. Конкретният повод да ви напомним за съществуването им е умният часовник OneTouch Smartwatch Wave (цена 299 лв.).

Alcatel OneTouch Smartwatch Wave

На външен вид OneTouch Wave е непретенциозен – във формата му няма нищо необикновено, разполага със силиконова каишка със закопчалка. Минималистичният му дизайн е привлекателен по свой си начин. Този смарт часовник няма стрелки, но пък има 1.22" капацитивен тъчскрийн, на който ще получавате известия за обаждания, съобщения и известия от социалните мрежи. Разбира се, можете да видите и колко е часът.

Естествено, за да оправдае сериозната си цена, един смарт часовник трябва да прави и нещо повече от това да показва времето. В своето предложение Alcatel са заложили на грижата за здравето – освен със сравнително стандартните акселерометър, жироскоп, алтиметър и е-компас, OneTouch Wave е снабден и със сензор за измерване на пулса, както и с възможности да следи дневната и нощната ви активност.

Alcatel OneTouch Smartwatch Wave

По този начин чрез него можете да се информирате за качеството на съня си, както и да измервате дневната си физическа дейност (като измината дистанция, брой крачки, изгорени калории и т.н.). Не сме сигурни доколко е способен да замени специално създадените за целта гривни (например на Fitbit), но ако нямате такава, часовникът е добра алтернатива.

За разлика от продуктите на някои други производители (и за наше щастие) не е задължително да имате смартфон от Alcatel, за да можете да ползвате OneTouch Wave. Часовникът е съвместим с всяко устройство с операционна система iOS 7 или по-нова, както и Android 4.3 или по-нова. Свързва се с партньора си посредством Bluetooth 4.

Alcatel OneTouch Smartwatch Wave

От Alcatel са се постарали да дадат на часовника си дълъг живот - както откъм здравина, така и що се отнася до батерията. Аксесоарът е сертифициран по IP-67 стандарт, което го прави устойчив на вода, прах и удари (но все пак не прекалявайте). Вградената му батерия издържа между 2 и 5 дни работа и се зарежда напълно за около час.

Като цяло OneTouch Wave не блести с нещо супер уникално, което не сме виждали в други устройства от този тип, но също така не отстъпва по нищо на колегите си от по-именити компании. Това, заедно с доста разумната му цена, го прави достоен кандидат, ако сте решили да улесните живота си с такава джаджа.

Купи Alcatel OneTouch Smartwatch Wave ТУК

Сподели.