Alan Wake излиза в Steam през февруари

Pinterest LinkedIn +

PC версията на оригиналната Alan Wake игра, издадена за Xbox 360 през май 2010 г., ще излезе в Steam през февруари т. г., разкриха производителите на поредицата, Remedy Games, чрез своя форум (вж. Frequently Asked Questions).

Публикацията на студиото потвърждава първоначалната информация, че играта няма да използва Games for Windows Live платформата на Microsoft, както и че на този етап не се работи по портването й за Mac. Въпреки че неин издател за Xbox 360 е Microsoft, Alan Wake ще бъде издадена за PC от Remedy, като студиото подчертава плановете си да осигури пълен съпорт за платформата на Valve, което включва Steam Achievements и Steam Cloud.

По отношение на индивидуалните настройки на визуализацията на играта, Remedy обещават на PC играчите възможността да избират измежду различни резолюции, пускането й на цял екран или в прозорец, както и финото прецизиране на качеството на графиките чрез anti-aliasing, FXAA, промяна в качество на сенките, максималната дистанция на видимите обекти и др.

Сред опциите, добавени в PC версията, е и възможността за изключването на HUD (променливите показатели на игралния персонаж). Без да са окончателни, системните изисквания към PC потребителите вече са известни - Windows Vista или Windows 7, двуядрен процесор, 2 GB памет, 8 GB свободно място, DirectX 10 съвместима или по-нова видео карта с 512MB RAM, DirectX 9.0c съвместима аудио карта, мишка, клавиатура и Xbox360 контролер.

Сподели.