Ала Пугачова ще бъде обявена за чуждестранен агент след пост за обстрела на болницата в Украйна

Pinterest LinkedIn +

Руският депутат Алексей Журавльов призова Държавната дума да обяви Ала Пугачова за чуждестранен агент, съобщава РИА "Новости". Причина за това са думите на световноизвестната руска певица за обстрела на детска болница в Киев.

Според Журавльов звездата е дискредитирала руските въоръжени сили и работи за западната пропаганда. "В тази връзка, разбира се, е крайно време да признаем Пугачова за чуждестранен агент и да я лишим от всякакво имущество в Руската федерация", заявява депутатът.

Повод за коментара му е пост на Пугачова в Instagram по повод ракетата, която удари детска болница в Украйна. "Бог е търпелив, но за всяко нещо си има граница", написа певицата.

Преди това обаче Кремъл съобщи, че ракетата, която падна върху болницата "Охматхит" в Киев, е изстреляна от системи за противовъздушна отбрана на въоръжените сили на Украйна. Министерството на отбраната на Руската федерация изрично подчерта, че изявленията на Киев за предполагаемия умишлен удар на Русия по цивилни цели в Украйна "абсолютно не отговарят на действителността". Според официалната руска позиция многобройните снимки и видеоклипове, направени в Киев, потвърждават факта, че болницата е унищожена именно от ракета от украинската система за противовъздушна отбрана, изстреляна от зенитно-ракетна система, разположена в града.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.