Академия за актьори организира Димитър Маринов в София

Pinterest LinkedIn +

В края на ноември в НДК актьорът Димитър Маринов, който преди няколко месеца прослави България на червения килим на "Оскарите" като част от екипа на най-добрия филм на годината "Зелената книга, ще открие Академия за актьори с интерес към киното, рекламата и телевизията. Заниманията в "Screen Acting Academy" ще се провеждат между 25 ноември и 6 декември 2019 г.

Академията е дългосрочен проект на "Marinov Actors Studio" и "PV Management" в сътрудничество с Националния дворец на културата. В нея могат да се включат хора с професионален опит, както и такива, които просто имат интерес към актьорската професия, тийнейджъри и възрастни до 35 години.

Целта е българската звезда да сподели опита си от сцените и от екраните в Холивуд и да поощри младите актьори в следването на мечтите им. Очакванията на българина, който от години живее в Америка, са младите да се включват с талант и идеи, за да се родят артистични и професионални предизвикателства. "Аз идвам в България, за да споделя умения и опит, не да преподавам", заявява Димитър Маринов, който е убеден, че за да бъдеш добър актьор, първо трябва да си добър човек. 

За да насърчи и провокира участниците, той ще представи техники и похвати на Холивудската школа на Бернард Хилър и на "Маринов Актърс Студио", съчетани с най-ценното от американската система на обучение за подготовка на актьори в киноиндустрията.

Освен че се е посветил на многобройните си ангажименти като актьор, в момента Димитър Маринов е част от екипа на Актьорското студио на Бернард Хилър, смятан за гуру във филмовите среди, който лично кани българина за главен асистент преподавател в студиото си. Това е чест и професионално признание за Маринов. Хилър открива и подготвя някои от най-големите имена на Холивуд като Леонардо ди Каприо, Камерън Диас, Костя Ронин (от новия филм на Тарантино) и много други.

Именно Бернард подготвя актьорски Лейди Гага за ролята ù във филма "Роди се звезда". До момента в студиото му са гостували над 45 носители и номинирани за "Оскар" актьори като Ал Пачино, Джереми Айрънс, Ванеса Редгрейв, най-големи режисьори и филмови продуценти.

Публичните представяния на работата на Академията на Димитър Маринов в София ще са на 1 декември от 20:00 ч. и на 6 декември от 18:00 ч. в Клуб 1, НДК. Записването за Академията става чрез регистрационна форма на сайта www.dimitermarinov.com или след заявка за участие на имейл адрес [email protected]
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.