AIR - Le Voyage Dans La Lune

Pinterest LinkedIn +

Вдъхновени от работата си по саундтрака на Le Voyage Dans La Lune (Пътешествие до Луната) – първата лента в жанра на научната фантастика, режисирана от Georges Méliès в самото начало на 20-ти век, когато специалните ефекти, използвани от него, са невиждани, AIR решават да доразвият проекта в цял албум, разширявайки оригиналните музикални теми отвъд кинематографичните инструментали.

Албумът е записан с участието на Au Revoir Simone и Victoria Legrand (Beach House), които са автори и на текстовете на песните, и се появява на бял свят 9 месеца след премиерата на "Пътешествие до Луната" на кино фестивала в Кан.

"A Trip to the Moon е безспорно по-органичен от предишните ни проекти. Искахме да звучи "бутиково", да наподобява специалните ефекти на Méliès. Всичко е изсвирено на живо... точно както е създаден филмът на Méliès; нашият саундтрак е подхранен от живото изкуство", споделя Nicolas Godin от Air.

Тримата продуценти на възстановения филм се съгласяват EMI да издадe специална лимитирана версия на албума, чийто тираж в световен мащаб да наброява едва 70 000 копия. Това издание е с премиерна дата 7 февруари и съдържа DVD с новата, цветна версия на филма с оригиналния саундтрак на Air.

Траклист:

1. Astronomic Club
2. Seven Stars
3. Retour sur terre
4. Parade
5. Moon Fever
6. Sonic Armada
7. Who Am I Now?
8. Décollage
9. Cosmic Trip
10. Homme lune
11. Lava

Разпространява Animato Music/ EMI

1. Astronomic Club<br>

2. Seven Stars<br>

3. Retour sur terre<br>

4. Parade<br>

5. Moon Fever<br>

6. Sonic Armada<br>

7. Who Am I Now?<br>

8. D&eacute;collage<br>

9. Cosmic Trip<br>

10. Homme lune<br>

11. Lava<br>

 

Сподели.